ΡΟΗ 24/7:

Πάστα Φλώρα

pasta-flora
Κλασικό, τύπου τάρτας, γλύκισμα που μετράει χρόνια! Πρωταγωνιστεί συνήθως σε Κυριακάτικο απογευματινό καφέ και το αγαπούν μικροί και μεγάλοι!


Υλικά:
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 αβγά
2 βανίλιες
1 κ.γ. αλάτι
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη
650 γρ. αλεύρι
μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση:
-Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με την άχνη και κατόπιν τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
-Σειρά έχει το αλεύρι. Πλέον αρχίζει η δουλειά με το χέρι. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη.
-Τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο, καλά τυλιγμένη σε μεμβράνη, για περίπου μια ώρα.
-Έπειτα, παίρνουμε τα 3/5 της ζύμης και την απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένο τσέρκι. Δημιουργούμε τοιχώματα και γερό πάτο. Περιχύνουμε με την μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, δημιουργούμε λωριδίτσες τις οποίες τοποθετούμε επάνω από τη μαρμελάδα, σαν πλέγμα.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 40-45 λεπτά, σε αντιστάσεις και αέρα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,80 ευρώ
Μερίδες: 1 τσέρκι 28άρι / 10-12 κομμάτια

Στην δική μου πάστα Φλώρα, δεν έβαλα μαρμελάδα αλλά έκανα κάτι διαφορετικό. Στο μπλέντερ, χτύπησα 2 ροδάκινα, 1 μπανάνα, 100 ml χυμό φράουλας. Έπειτα, τα πέρασα από την κατσαρόλα με ½ κούπα ζάχαρη και 3 φύλλα ζελατίνης. Αφού κρύωσε, πρόσθεσα το αγαπημένο μου γλυκό κουταλιού, ροδάκινο.

Τολμήστε και μην διστάζετε!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Burger με μπακαλιάρο Πακέτο από την Ρίγανη »
επιστροφή στην κορυφή