ΡΟΗ 24/7:

Ταξίδι στην γεύση

trapezi-adeio-g
Σήμερα το halkidikifocus προτείνει Άθυτο και Γαλέρα φυσικά!


Από που να αρχίσω και που να τελειώσω με το θέμα της Γαλέρας...
Αρχικά να σας πω πως οι άνθρωποι αυτοί, χωρίς να τους γνωρίζω έχουν μπει ήδη στηλ λίστα ανθρώπων που συμπαθώ ιδιαίτερα. Ευγενικοί, φιλόξενοι, απόλυτα εξυπηρετικοί και γνήσιοι.
Η Γαλέρα σαν χώρος, ίσως ο ιδανικός για να έχεις αυτό που λέμε «φαγητό με θέα».
10ο καλοκαίρι φέτος και αυτό που δεν ξεχνούν ποτέ τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και οι μάγειρες, είναι πως αυτό που μετράει είναι η ποιότητα να βρίσκεται στα ύψη, το μενού να είναι απλό και κυρίως μαγειρεμένο με αγάπη.
Κάθησα ίσως στο πιο όμορφο τραπέζι. Λευκό ναπερόν που δεν έμοιαζε φθηνό ύφασμα. Τα ποτήρια και το πιάτο μου έκαναν εντύπωση. Τετράγωνη πορσελάνη και το ποτήρι ντελικάτο...

kalamari-g
Κάποιοι λένε πως στην Άθυτο τα μαγαζιά είναι πολύ εμπορικά, ο εξοπλισμός τους είναι φθηνός, οι υπηρεσίες τους αδιάφορες και το φαγητό μέτριο μιας και πουλάνε μόνο θάλασσα και θέα. Αυτό στην Γαλέρα δεν ισχύει και δίνω εγγύηση!
kalamari-galera
Μέχρι να μαγειρευτεί το φαγητό που θα δοκίμαζα, έβλεπα πως ήταν στημένα τα πιάτα που πήγαιναν σε άλλα τραπέζια. Ζωγραφισμένα στο πιάτο τους και κυρίως χωρίς να στάζουν λάδια και να αφήνουν κηλίδες.

salata-g
Κάποια στιγμή ο σερβιτόρος πέρασε από δίπλα μου με τον δίσκο γεμάτο ορεκτικά, πήγαινε σε ένα τραπέζι λίγο παρακάτω. Τα κολοκυθάκια και οι πατάτες, που ίσως είναι και από τα πιο απλά για να βγάλει ένας μάγειρας σωστά, έλαμπαν χρυσό ελαιόλαδο!

kolokuthaki-g

patates-g

Μόνο να βλέπατε τον ουζομεζέ που ετοίμασαν για ένα τραπέζι μερακλήδων... Καμβάς πραγματικός! Και κυρίως με αλμυρά που φτιάχνουν μόνοι τους.

trapezi-mezes-g
Πόσο σημαντικό να αγαπάς την δουλειά σου και να σέβεσαι τον πελάτη σου!
Σπάνιο στις μέρες μας, μα στην Γαλέρα τον έχουν σαν οδηγό...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Για λαδερό φαγητό, πάρε ζυμωτό ψωμί Λιχούδης »
επιστροφή στην κορυφή