ΡΟΗ 24/7:

Οσπριάδα τύπου ταμπουλέ, με φαγγρί

faggri-ospriada
Ξεχωριστό πιάτο, απόλυτα υγιεινό!


Υλικά:
2 φαγγριά μερίδας (350 γρ./τεμάχιο)
500 γρ. οσπριάδα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 τομάτα λεπτοκομμένη
κυβάκια από αγγούρι
φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
-Μουλιάζουμε την οσπιάδα σε κρύο νερό για περίπου 6 ώρες. (οπότε αυτό μπορεί να γίνει από το βράδυ, για την επόμενη ημέρα)
-Βράζουμε την οσπιάδα και μόλις το πιο χοντρό όσπριο τσιμπιέται (π.χ. γίγαντας), σουρώνουμε και ρίχνουμε τα όσπρια σε ένα μπολ. Μόλις κρυώσουν καλά, ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, μαιντανό, αγγούρι, τομάτα και κρεμμυδάκι.
-Το ψαράκι μας, θέλει ελάχιστο ψήσιμο. Οπότε, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και αφού αλατοπιπερώσουμε το φαγγρί μας και το περάσουμε από ελαιόλαδο, το ψήνουμε για 12 λεπτά στη σχάρα του φούρνου. Αν πάλι θέλετε στα κάρβουνα, θα βγεί ακόμα καλύτερο.

Η οσπιάδα ως σαλάτα, μπορεί να σερβιριστεί κρύα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 12,00 ευρώ
Μερίδες: 2

Οσπιάδα, βρήκαμε στο Καπάνι, στη Θεσσαλονίκη.
Τα ψαράκια μας φυσικά, είναι μάρκα Πανανός. Η εγγύηση στο φρέσκο ψάρι!

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 18 Μαΐου 2016 23:37
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρεβύθια στιφάδο Αγαπημένη μου Σοφία... »
επιστροφή στην κορυφή