ΡΟΗ 24/7:

Σαρδέλες με μυρωδικά και λαχανικά αγιολί

sardela-agioli
Πρόταση για ελαφρύ γεύμα, με έντονα αρώματα και πλούσια γεύση. Το ψάρι αρχίζει να γίνεται κυρίαρχος.
Άλλωστε, τα καϊκια φροντίζουν πλέον να έχουμε ολόφρεσκο ψάρι και σε χαμηλότερες τιμές!


Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
δάφνη
αλάτι
πιπέρι κόκκινο σε κόκκους
σπόρους κόλιανδρου
μπαχάρι

για τα λαχανικά...
κόβουμε σε μπαστούνια
-καρότα
-πατάτες
-κολοκύθια
-φρέσκα κρεμμύδια
-πράσα

μαρινάρουμε με...
ελαιόλαδο
αλάτι
χυμό λεμονιού
θυμάρι
πάστα σκόρδου

Εκτέλεση:
-Στο multi, χτυπάμε τα μπαχαρικά μας και τα κάνουμε κάτι πριν την «σκόνη». Προσθέτουμε ελαιόλαδο και φτιάχνουμε την μαρινάδα μας.
-Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τις σαρδέλες μας και περιχύνουμε με την μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και έπειτα στρώνουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι. Αν θέλετε, προσθέστε ροδέλες λεμονιού. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
-Σε ατμομάγειρα ή σε κατσαρόλα με δίχτυ, φτιάχνουμε τα λαχανικά μας, μαγειρεύοντας τα στον ατμό. Ο χρόνος που θα χρειαστούμε είναι 25 λεπτά από το σημείο βρασμού του νερού.
-Αφού ετοιμαστούν και τα λαχανικά μας, τα περνάμε από τηγάνι. Εκεί ήδη έχουμε ζεστάνει το λάδι μας. Παράλληλα, σε ένα μπολ, έχουμε ανακατέψει το αλάτι με το θυμάρι, το λεμόνι και την πάστα σκόρδου. Μόλις αρχίσουν να γυαλίζουν τα λαχανικά μας, περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα λαχανικά μας και επάνω τους τις σαρδέλες.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 9,50 ευρώ
Μερίδες : 4

Σαρδέλες, φυσικά από το ιχθυοπωλείο του Γ.Πανανού.

επιστροφή στην κορυφή