Σαρδέλες με μυρωδικά και λαχανικά αγιολί
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Πρόταση για ελαφρύ γεύμα, με έντονα αρώματα και πλούσια γεύση. Το ψάρι αρχίζει να γίνεται κυρίαρχος.
Άλλωστε, τα καϊκια φροντίζουν πλέον να έχουμε ολόφρεσκο ψάρι και σε χαμηλότερες τιμές!
Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
δάφνη
αλάτι
πιπέρι κόκκινο σε κόκκους
σπόρους κόλιανδρου
μπαχάρι
για τα λαχανικά...
κόβουμε σε μπαστούνια
-καρότα
-πατάτες
-κολοκύθια
-φρέσκα κρεμμύδια
-πράσα
μαρινάρουμε με...
ελαιόλαδο
αλάτι
χυμό λεμονιού
θυμάρι
πάστα σκόρδου
Εκτέλεση:
-Στο multi, χτυπάμε τα μπαχαρικά μας και τα κάνουμε κάτι πριν την «σκόνη». Προσθέτουμε ελαιόλαδο και φτιάχνουμε την μαρινάδα μας.
-Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τις σαρδέλες μας και περιχύνουμε με την μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και έπειτα στρώνουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι. Αν θέλετε, προσθέστε ροδέλες λεμονιού. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
-Σε ατμομάγειρα ή σε κατσαρόλα με δίχτυ, φτιάχνουμε τα λαχανικά μας, μαγειρεύοντας τα στον ατμό. Ο χρόνος που θα χρειαστούμε είναι 25 λεπτά από το σημείο βρασμού του νερού.
-Αφού ετοιμαστούν και τα λαχανικά μας, τα περνάμε από τηγάνι. Εκεί ήδη έχουμε ζεστάνει το λάδι μας. Παράλληλα, σε ένα μπολ, έχουμε ανακατέψει το αλάτι με το θυμάρι, το λεμόνι και την πάστα σκόρδου. Μόλις αρχίσουν να γυαλίζουν τα λαχανικά μας, περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα λαχανικά μας και επάνω τους τις σαρδέλες.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 9,50 ευρώ
Μερίδες : 4
Σαρδέλες, φυσικά από το ιχθυοπωλείο του Γ.Πανανού.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου