ΡΟΗ 24/7:

Σαλάτα Μεσογειακή με ψητά λαχανικά

DSCI1526

Σαλάτες... Ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια ένα δροσερό συνοδευτικό για το γεύμα ή το δείπνο μας. Πλέον, αποτελούν για πολλούς ένα πλήρες γεύμα. Ίσως οι ρυθμοί της ζωής, το καθημερινό "τρέξιμο" για να τα προλάβεις όλα, η κούραση... να παίζουν σημαντικό ρόλο για την επιλογή κατηγορίας των γευμάτων μας.


μελιτζανες
Υλικά:
2 βραστές πατάτες
2 μελιτζάνες ψητές
2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
6 κουταλιές της σούπας φασόλι βρασμένο
μανιτάρια ψητά
2-3 κρεμμύδια ξερά ψητά
φύλλα από φρέσκο σπανάκι
μυζήθρα ξερή
πιπερια ψητη

 για το dressing:
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές  της σούπας ξύδι balsamico
αλάτι πιπέρι
φρέσκο θυμάρι

κρεμμυδι

Εκτέλεση:
-Κόβω σε κύβους, τις πατάτες και τις μελιτζάνες.
-Τα κρεμμύδια, μπορω είτε να τα ψήσω σε ροδέλες, είτε ολόκληρα και έπειτα να τα τεμαχίσω.
-Κόβω σε ροδέλες, τις πιπεριές.
-Σε ενα μεγάλο μπολ, ρίχνω όλα τα λαχανικά, ωμά και ψητά.
-Προσθέτω το dressing, που έχω ήδη χτυπήσει με τι σίρμα σε ένα μπολ.
-Ανακατεύω καλά, με τη βοήθεια μιας οργανικής ή ξύλινης κουτάλας.
-Πασπαλίζω με ξερή μυζήθρα και φρέσκο θυμάρι.

φασολια

Σερβίρεται κρύα.
Μπορεί να συνοδεύσει άριστα, ένα ψητό κρέας, ένα ψάρι ή ακόμα να αποτελέσει ένα πλήρες χορτοφαγικό γεύμα.

πατατα
σπανακι1

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 4,00 ευρώ
Μερίδες: 3 κυρίως/ 6 γαρνιτούρας



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κιμάς, πάει με όλα και συμφέρει..! Νοστιμιά ή ίαση; »
επιστροφή στην κορυφή