Τραγανή τυρόπιτα
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Εξαιρετική πρόταση για μια πιτούλα που θα μας πάρει λίγο χρόνο να την φτιάξουμε και πολύ για να την ξεπεράσουμε. Νόστιμη, τραγανή, με γεμάτη γεύση! Πάμε στην κουζίνα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση...
Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
500 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα (λευκά και κίτρινα)
3 αβγά
1 φλυτζάνι γάλα
1 σόδα
αλάτι πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση:
-Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα τσαλακωμένα.
-Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι, τα αβγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
-Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο.
-Περιχύνουμε με τη σόδα μας και αφήνουμε 15 λεπτά να το ρουφίξει.
-Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,50 ευρώ
Μερίδες: 8-10
Αν θέλουμε να μείνει τραγανή η πίτα μας και την επόμενη μέρα, στα 30 λεπτά την βγάζουμε από τον φούρνο, την αναποδογυρίζουμε σε μία λαμαρίνα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Για εξτρά άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε μοσχοκάρυδο στην γέμιση.
Αν θέλουμε να κάνουμε πιο πλούσια την γέμιση, προσθέτουμε 5-6 φέτες μπεϊκον ψιλοκομμένο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου