ΡΟΗ 24/7:

Ρεβύθια στιφάδο

rebuthia-stifado-
Ο συνδυασμός που μας άφησε άφωνους!

 

Συνηθίζουμε να φτιάχνουμε στιφάδο με κομμάτια κρέατος, πουλερικών, ακόμα και με μανιτάρια. Δοκιμάσατε ποτέ να φτιάξετε στιφάδο με όσπρια και κυρίως ρεβύθια; Ένα απλό πείραμα μας έδωσε μια συνταγή που δεν θα λείπει από το μηνιαίο μενού στα μαγειρέματα μας. Ακολουθήστε την συνταγή βήμα βήμα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγει τέλειο!

Υλικά:
500 γρ. ρεβύθια καλά βρασμένα
2 κιλά κρεμμύδια σε φέτες
2 κ.σούπας πελτέ τομάτας
1 κονκασέ
2 δαφνόφυλλα
4-5 μπαχάρια
αλάτι και πιπέρι
2 κ.σούπας ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2 σκελίδες σκόρδου
ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασίΑμαρυλλίς Αφυταίων Γαία
½ ματσάκι μαιντανό
νερό ζεστό περίπου 600 ml

Εκτέλεση:
Αφού έχουμε βράσει καλά τα ρεβύθια μας, αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το κρεμμύδι. Ιδανικό σκεύος είναι το πλακερό. Ρίχνουμε το λάδι μας και κατόπιν το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να γυαλίζει, σειρά έχει το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και την στιγμή που αρχίζει να μαραίνεται πασπαλίζουμε με ζάχαρη για να καραμελώσει. Πριν πάρει έντονο χρώμα, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ. Θέλουμε ο πελτές να διαλυθεί και να πάει παντού. Αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μπαχάρι και το ξύλο κανέλας πέφτουν και αυτά στο πλακερό μας. Αφήνουμε να πάρουν μια πρώτη βράση και προσθέτουμε περίπου ½ λίτρο νερό. Όταν δούμε οτι το νερό έχει περιοριστεί κατά πολύ και έχει μείνει σχεδόν με το λάδι του το φαγητό μας, προσθέτουμε τα ρεβύθια και τον μαιντανό. Ανακατεύουμε καλά και περιμετρικά και ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό μας και το κονκασέ. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ετοιμαστεί το φαγητό. Θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ως κυρίως, με το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 6,00 ευρώ
Μερίδες: 6

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Tουρσί κουνουπίδι Πρασοκρεατόπιτα »
επιστροφή στην κορυφή