ΡΟΗ 24/7:

Στιφάδο, το κλασικό

stifado-klasiko
Ένα φαγητό που όποτε μπεί στην κουζίνες μας, τρυπάει μύτες!


Υλικά:
1 κιλό κρεμμυδάκια (κοκάρια)
2 σκελίδες σκόρδο
2 τομάτες σε κυβάκια
1 κ. σούπας πελτέ
1 κονκασέ
αλάτι και πιπέρι
1 ξύλο κανέλα
2 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κρασί κόκκινοΕυκάλη Αφυταίων Γαία
ελαιόλαδο
μπαχάρι
800 γρ. κρέας της επιλογής σας (μοσχαράκι χτένι ή χοιρινή σπάλα)

Εκτέλεση:
-Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι μας και μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις 2 σκελίδες σκόρδου και τα κοκάρια μας. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γυαλίσουν, όχι να αλλάξουν χρώμα.
-Αφαιρούμε τα κοκάρια και τιο σκόρδο από το λάδι. Σειρά έχει το κρέας. Αν έχουμε χοιρινό, το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά την κάθε πλευρά, αν έχουμε μοσχαράκι, θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε το κρέας μας με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να κοχλάσει για ούτε 4 λεπτά.
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Το φαγητό μας σηκώνει να μαγειρευτεί στη γάστρα! Ρίχνουμε τα κοκάρια, το σκόρδο και τα κομμάτια κρέατος στη γάστρα. Περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού και κρασιού, που τσιγαρίσαμε. Προσθέτουμε τα κυβάκια τομάτας, το κονκασέ, το κρασί μας, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μας. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να «βραχούν» όλα τα υλικά μας με την σάλτσα τομάτας.
-Για το τέλος, αφήσαμε τον πελτέ. Σε ένα φλιτζανάκι, ανακατεούμε τον πελτέ μας με λίγο νεράκι. Το ρίχνουμε και αυτό στη γάστρα μας.
-Σκεπάζουμε με το καπάκι και φουρνίζουμε για 1 ½ ώρα.
Το κρέας μας, είτε είναι χοιρινό είτε είναι μοσχαράκι, έχει γίνει λουκούμι.
Τα κρεμμυδάκια μας, ζουμερά και μοσχομυριστά.

Σερβίρετε το στιφάδο σας, με το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.
Η Ευκάλη, μπορεί να απογειώσει την γεύση του κρέατος,όπως επίσης να σας δώσει μια άλλη πλευρά, στην σάλτσα του φαγητού σας.

Βαθμός δυσκολίας:Εύκολο
Κόστος:από 10,00 έως 14,00 ευρώ (ανάλογα με το είδος κρέατος)
Μερίδες: 4



 

επιστροφή στην κορυφή