ΡΟΗ 24/7:

Χαρακτηριστικά φρέσκου ψαριού

DSCI3582

Μικρές συμβουλές για τις κυρίες και τους κυρίους της οικειακής κουζίνας. Επτά μικρά μυστικά, για να αναγνωρίζετε εύκολα ποιό ψάρι είναι φρέσκο και ποιό όχι.
Ο Γιάννης Πανανός μας έδωσε τα «φώτα» του και πάλι...


DSCI3593

 

1. Θα πρέπει να έχει μυρωδιά θαλάσσης ή γλυκού νερού.
2. Να είναι εύκαμπτο και η σάρκα του, να είναι σφιχτή και ελαστική.
3. Να έχει τα λέπια του καλά προσκολλημένα με το δέρμα και να ξεκολλούν εύκολα.
4. Δέρμα ή λέπια πρέπει να κρατούν ένα χρώμα λαμπερό και τα πτερύγια να είναι κλειστά.
5. Να έχει μάτια ζωηρά.
6. Τα βράγχια του να είναι κόκκινα και λαμπερά, να έχουν μια οσμή ευχάριστη, ανάλογα με το είδος τους.
7. Η σάρκα τους, μετά την μικρή πίεση με το δάχτυλό μας, να επανέρχεται στην αρχική θέση και κατάσταση.

 


Τώρα ένα θέμα, που μας αφορά όλους εμάς, τους λάτρεις των θαλασσινών.

p1020116

 

Όλοι ξέρουμε τα χταπόδια, όμως δεν γνωρίζουμε τον «μοσχιό». Ξαδερφάκια θα μου πείτε όμως η ποιότητά τους, η τιμή και η γεύση τους διαφέρουν. Φυσικά τον μοσχιό θα τον βρούμε σε χαμηλότερη τιμή, όμως ποιοτικά απέχουν. Επίσης, τα χταπόδια έχουν διπλή σειρά από βεντούζες, ενώ ο μοσχιός μια.
cebccebfcf83cf87ceb9cebfceaf

 

Καλαμάρι και θράψαλο. Άλλα ξαδέρφια και αυτά! Πώς θα καταλάβουμε τί τρώμε και τί αγοράζουμε;
Τα καλαμάρια έχουν 2 μακριά μουστάκια (πλοκάμια), ενώ τα θράψαλα τα έχουν στο ίδιο μήκος όλα.
Giant-Squid3

todarodes sagittatus

 

Να σας συστήσω και τον σημερινό μου φίλο! Τον κύριο κάβουρα! Αρσενικός παρακαλώ και πολύ δυνατός! Μέχρι και το στυλό μας έσπασε! Πώς καταλάβαμε το φύλο του; Από το χαρακτηριστικό του σχήμα στην κοιλιακή του χώρα. Τα θηλυκά, αντί για τριγωνικό σχήμα, έχουν κυκλικό.

 

DSCI3642



Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 01 Ιουνίου 2014 12:29
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ώρα για μελέτη! Θ και Κ Μαγειρίτσα του ψαρά »
επιστροφή στην κορυφή