ΡΟΗ 24/7:

Πραλίνα- Καραμέλα

Food Cakes and Sweet Chocolate and nuts 027042
Τάρτα εναλλακτική. Θα γίνει η λατρεμένη, όλων των φίλων της σοκολάτας... Το κάτι άλλο, είναι τα καβουρδισμένα φουντούκια σε συνδυασμό με την καραμέλα...


10248509 10201896816286270 591094881 o
Υλικά:
1 ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. βούτυρο
2 πακέτα μπισκότα της επιλογής σας
200 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
200 γρ.  σοκολάτα σε κομμάτια

10290552 10201896816206268 1310680746 o
10252809 10201896816766282 1007030689 o

Εκτέλεση:
-Βράζουμε το ζαχαρούχο μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 3 ώρες. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε καραμέλα.
-Στο multi, κάνουμε σκόνη τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
-Απλώνουμε το μίγμα στην ταρτιέρα (και στα τοιχώματα) και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.
-Αφήνουμε να κρυώσει η βάση της τάρτας.
-Αδειάζουμε σε ένα μπολ την καραμέλα μας και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας τα 2/3 από τα φουντούκια και 100 γρ. κρέμα γάλακτος.
-Απλώνουμε το μίγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση μας.
-Λιώνουμε σε μπεν- μαρί τη σοκολάτα και προσθέτουμε σε αυτή, αφού την ανακατέψουμε καλά, την χτυπημένη σε σαντιγύ κρέμα γάλακτος.
-Απλώνουμε την τελευταία στρώση μας, πάνω από την καραμέλα, πασπαλίζουμε με φουντούκια και έτοιμο για ψυγείο.
10287088 10201896816806283 1857651841 n


Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 6,00 ευρώ
Μερίδες: 12
10289210 10201896816926286 900607699 o

Το ζαχαρούχο το τοποθετούμε ΜΕ την συσκευασία του μέσα στο νερό.
Μπορούμε παράλληλα να βράσουμε 3-4 συσκευασίες μαζί. Στο ψυγείο, μπορούν να μείνουν και για 2 μήνες.
Μπορείτε αν δεν έχετε φουντούκια, να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα ή ακόμη και καρύδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κρεμμυδόπιτα με κιμά Napolitana »
επιστροφή στην κορυφή