ΡΟΗ 24/7:

Napolitana

f7984df7fbc3db416ebcb318b341f4c7 L

Κατά την προσώπικη μου άποψη, η αδικημένη! Ενώ αποτελεί την κύρια βάση για φαγητά, σνακ, ορεκτικά, δεν της έχουμε δώσει ακόμη το στέμμα!
Τουλάχιστον στη Μεσογειακή Κουζίνα, η σάλτσα αυτή είναι το δεξί χέρι του μάγειρα!

tomato
Υλικά:
3 κιλά τομάτα, για σάλτσα
1 μέτρια σελινόριζα
3 καρότα
πελτέ τομάτας
λάδι
σκόρδο
ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
1 κλαράκι κανέλας
κόκους από πιπέρι και μπαχάρι

ingredient347 karoto
ingredient408 selinoriza


Εκτέλεση:
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, έχουμε ρίξει τις πολτοποιημένες τομάτες μας και έχουν ήδη πάρει μια βράση.
-Αφαιρούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και τώρα πάμε για μαγείρεμα!
-Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι, σκόρδο κατά βούληση και αφήνουμε να τσιγαριστεί αλλά όχι να μαυρίσει.
-Προσθέτουμε την τριμμένη σελινόριζα και το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε.
-Σειρά έχει ο πελτές. Ανα κιλό τομάτας και κουταλιά.
-Μόλις δούμε πως τα υλικά μας έχουν μαραθεί καλά, προσθέτουμε την πολτοποιημένη τομάτα.
-Σε ένα τούλι, κλείνουμε την δάφνη, την κανέλα και τους κόκους και μπλουμ! Στην κατσαρόλα και αυτό.
-Αφήνουμε την σάλτσα μας να πάρει καλή βράση και την καφρίζουμε. Πασπαλίζουμε μια χούφτα ρίγανη.
-Πρίν κρυώσει η σάλτσα και αφού έχουμε αποστειρώσει καλά τα βάζα μας, τα γεμίζουμε και τα κλείνουμε καλά. Γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα μας, με το πώμα προς τα κάτω.
-Αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.


Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 4,50 ευρώ
Μερίδες: 2,800 κιλά σάλτσας

DSCI1204
DSCI2900

Σε καμία περίπτωση δεν προσθέτουμε αλάτι στη σάλτσα. Κυρίως για λόγους κακής μνήμης!
Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε τις τομάτες ROMA για να κάνουμε σάλτσα. Μπορούμε απλά, τις ώριμες τομάτες μας να τις εκμεταλλευόμαστε κατ'αυτόν τον τρόπο!
Με ένα απλό ζέσταμα, σάλτσα για ζυμαρικά!
Προσθέτοντας 2 ακόμη μπαχαρικά, σάλτσα για τα σουτζουκάκια!
Με λίγο ψιλοκομμένο μπέικον, η πιό νόστιμη σάλτσα-βάση για πίτσα!





Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πραλίνα- Καραμέλα Κουτσομούρες με ματζουράνα »
επιστροφή στην κορυφή