ΡΟΗ 24/7:

Κουτσομούρες με ματζουράνα

DSCI3738

Κουτσομούρες! Ένα ψάρι νόστιμο μέχρι και στην όψη!
Φρεσκοψαρεμένα στις 7:00 το πρωί και μαγειρεμένα στη 1:00 το μεσημέρι!!!
Κυρίως, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο!
Πάμε στην κουζίνα μας λοιπόν...


DSCI3754


Υλικά:
1 κιλό κουτσομούρες
4-5 αντσούγιες
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι πιπέρι
ματζουράνα
λάδι
αλεύρι
1 κονκασέ
*καυτερή πιπεριά


Εκτέλεση:
-Αλευρώνω τα ήδη καθαρισμένα ψάρια.
-Στο τηγάνι μου, το λάδι και τηγανίζω για 3 λεπτά της ώρας.
-Αποσύρω τα ψάρια και στο ίδιο λάδι, ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν.
-Προσθέτω την αντσούγια και τη λιώνω με την κουτάλα μου. Έπειτα, περιχύνω με το κονκασέ.
-Αλάτι, πιπέρι και ματζουράνα.
-Αφήνω να πάρει μια βράση και προσθέτω τα ψάρια μου για περίπου 10 λεπτά.


Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Σερβίρεται με πλούσια σαλάτα βαλεριάνας και σως μηλόξυδου.
Μπορείτε να προσθέσετε καυτερή πιπεριά ή ακόμα και μπούκοβο, κατά βούληση.
Αν δε βρείτε κουτσομούρες, μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή με μπαρμπούνια.


Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 14,00 ευρώ
Μερίδες: 4

DSCI3583

Τα ψάρια μας, φυσικά τα προμηθευτήκαμε από το ιχθυοπωλείο του Γιάννη Πανανού.
Αυτο που με εντυπωσίασε, είναι πως, ενώ κάθησα περίπου 1 ώρα, απολαμβάνοντας τον πρωινό μου καφέ, μπήκαν βαρκάριδες και έφεραν φρεσκοψαρεμένα ψαράκια!
Έτσι κι εγώ, πήρα την απόφαση να τα μαγειρέψουμε σήμερα παρέα!

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 27 Απριλίου 2014 18:16
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Napolitana Γλυκό στο Πι & Φι »
επιστροφή στην κορυφή