ΡΟΗ 24/7:

Γλυκό στο Πι & Φι

DSCI3746

Χρειαζόμαστε απλά 2,50 ευρώ και 20 λεπτά κόπου, για να έχουμε ένα γλυκό νόστιμο και δροσερό. Ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει και κυρίως μετά τα Πασχαλινά εδέσματα, χρειαζόμαστε κατι πιο ελαφρύ!


DSCI3737
Υλικά:

1 πακέτο φρυγανιές
2 σακουλακια κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
3 ½  φλιτζάνια γάλα
2 σακουλάκια ζελέ της επιλογής μας
4 ποτήρια νερό (2 ζεστό , 2 κρύο)
Γλυκό του κουταλιού (της επιλογής μας)
Νιφάδες σοκολάτας
DSCI3739
DSCI3745


Εκτέλεση:
-Μουσκεύουμε ελαφρώς  μια – μια τις φρυγανιές και τις στρώνουμε στο σκεύος μας.
-Σε ένα μεγάλο μπολ , ρίχνουμε το γάλα και τις κρέμες στιγμής. Χτυπάμε για 8 λεπτά με ένα σύρμα*.
-Καλύπτουμε τις φρυγανιές με την κρέμα σοκολάτας. Κόβουμε το γλυκό του κουταλιού στο σχήμα που θέλουμε και διακοσμούμε την επιφάνεια της σοκολάτας.  Τοποθετούμε το σκεύος μας, στο ψυγείο.
-Σε ένα δεύτερο μπολ, αδειάζουμε τα φακελάκια του ζελέ και το νερό, χτυπάμε για 5 λεπτά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

10258089 10203034832379353 7302611172107618878 n
-Βγάζουμε απο το ψυγείο το σκεύος μας και το μπολ και στρώνουμε το ζελέ , πάνω απο την επιφάνεια της σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.
-Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3 ώρες.

DSCI3746


Στην περίπτωση, που το άνω μέρος του σκεύους μας είναι πιό ανοιχτό σε σχέση με τον πάτο του, η κρέμα σοκολάτας και οι φρυγανιές, δεν θα μπορούν να το θωρακίσουν, έτσι ώστε το ζελε να μείνει στην επιφάνεια. Αυτό φυσικά, δε μας ενοχλεί. Απλά θα βυθιστεί και θα σταθεροποιηθεί στον πάτο του γλυκού, χωρίς να μας χαλάσει τις στρώσεις.

DSCI3751

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 2,50 ευρώ
Μερίδες: 20- 25

Σύρμα: Εργαλείο χειρός με συρμάτινες θηλιές που χρησιμοποιείται για την ανάδευση, καθώς και για την ενσωμάτωση αέρα σε μείγματα όπως η μαρέγκα.
30.40036

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Απριλίου 2014 14:32
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κουτσομούρες με ματζουράνα 桜 SAKURA 桜... μόνο στο Bayamo! »
επιστροφή στην κορυφή