ΡΟΗ 24/7:

Μακαρόνια με ψάρι φιλέτο μπακαλιάρου στην κατσαρόλα

makaronia-me-psari-fileto-mpakaliaroy
Μια καταπληκτική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μακαρόνια με ψάρι φιλέτο μπακαλιάρου. Η συνταγή είναι από χωριό της Κεφαλονιάς, δοκιμασμένη και πεντανόστιμη!


Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρο
1 κιλό μακαρόνια της επιλογής σας
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
4-5 ντομάτες φρέσκες σε κύβους
αλάτι  πιπέρι
μάραθο

Linguine
Εκτέλεση:
-Φιλετάρουμε τα ψάρια μας και τα κόβουμε κομμάτια.
-Τηγανίζουμε ελαφρά το μπακαλιάρο. Τον τοποθετούμε πρόχειρα στην πιατέλα και στο λάδι της κατσαρόλας προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε.
-Σβήνουμε με τη τομάτα και τον πελτέ.Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο, όσο χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια.
-Μόλις πάρει το μίγμα βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε 1-2 φορές για να μην κολλήσουν και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
-Ρίχνουμε κατόπιν τον μπακαλιάρο και αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μια βράση για 2-3 λεπτά.
-Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ύστερα από 5-10 λεπτά σερβίρουμε.


Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 18 ευρώ
Μερίδες: 5-6

DSCI3584

Πασπαλίζουμε με μάραθο ή άνιθο.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκα τοματίνια και ροδέλες ελιάς.
Αν δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μπακαλιάρο, μπορούμε να κάνουμε την συνταγή μας με χιόνες, τσιπούρε ή γοφάρια.
Ο Γιάννης Πανανός, μπορεί να σας συμβουλέψει ανάλογα και φυσικά να πάρετε τα πιο φρέσκα ψάρια!

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 27 Απριλίου 2014 18:14
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τηγανιά με συκώτι Χοιρινό ριγανάτο »
επιστροφή στην κορυφή