ΡΟΗ 24/7:

Ιπτάμενο και… μπονσάι

MPONSAI

Μία startup από την Ιαπωνία προτείνει μία πρωτότυπη ιδέα: ένα μπονσάι που αιωρείται!

 

Οι Ιάπωνες είναι ικανοί για τις χειρότερες, αλλά και τις καλύτερες καινοτόμες ιδέες σε προϊόντα. Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με μία υπέροχη ιδέα τους. Η startup Hoshinchu από το Τόκιο πήρε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της ιαπωνικής παράδοσης και το έφερε με εντυπωσιακό τρόπο στον 21ο αιώνα. Κυρίες και κύριοι, γνωρίστε το μπονσάι που αιωρείται!

Δείτε το βίντεο:

Η όλη ιδέα αξιοποιεί τις αρχές του μαγνητισμού. Αποτελείται από δύο κομμάτια: το "energy base” («ενεργειακή βάση») και το “little star” («μικρό αστέρι»). Η «ενεργειακή βάση» δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο, το οποίο αλληλεπιδρά με τον ενσωματωμένο μαγνήτη που διαθέτει το «μικρό αστέρι» (το οποίο έχει διάμετρο έξι εκατοστών), διατηρώντας το σε απόσταση περίπου δύο εκατοστών από αυτή. Χάρη σε αυτό τον μηχανισμό, το μπονσάι σου όχι μόνο αιωρείται, αλλά μπορεί και να περιστρέφεται.

Για την Ελλάδα, η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι αυτή των 270 δολαρίων συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής (περίπου 250 ευρώ), η οποία περιλαμβάνει τα βασικά: τη βάση που αποτελείται από πέτρα λάβας, ένα «αστέρι» για να φυτέψεις τον σπόρο του φυτού σου, ένα μαξιλαράκι για να προστατεύσεις το σετ, καθώς και έναν αντάπτορα για την πρίζα, μια και το Air Bonsai λειτουργεί με ρεύμα. Τα άλλα πακέτα που περιλαμβάνουν και το φυτό είναι δυστυχώς διαθέσιμα μόνο για τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

air bonsai2

Η καμπάνια για το Air Bonsai στο Kickstarter έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής για τους δημιουργούς της περισσότερα από 225 χιλιάδες δολάρια (208 χιλιάδες ευρώ) και περισσότερους από 1.050 υποστηρικτές ενώ έχει κερδίσει και τον τίτλο του αγαπημένου πρότζεκτ από το team της πλατφόρμας. Όχι άσχημα για μία καμπάνια που ξεκίνησε μόλις στις 21 Ιανουαρίου και έχει ακόμα 35 ημέρες για να ολοκληρωθεί.

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή