all about beauty

ΡΟΗ 24/7:

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

"Παραδειγματικές τιμωρίες" για τους υπαίτιους τροχαίων ατυχημάτων

troxaio

Τι εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζόμενων στους Δήμους

ota6

Στο επίκεντρο τα ζητήματα των συμβασιούχων

Διαβάστε περισσότερα...

"Οι αθώοι της υπόθεσης Βατοπεδίου παραμένουν στη συνείδησή μας ως εμπλεκόμενοι"

syriza nom logo

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε περισσότερα...

"Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι" από τη Χορωδία του "Φάρου"

17389142 10206795009514079 6891187701875442826 o

Το Σάββατο 25 Μαρτίου στα Νέα Μουδανιά

Διαβάστε περισσότερα...

Δύο προγράμματα Erasmus

 

Αντωνία Κουμποτή Φοιτήτρια κοινωνικής διοίκησης κ πολιτικής

Στην Νέα Καλλικράτεια πραγματοποιούνται δύο προγράμματα Erasmus+ αυτόν τον μήνα με θέμα " Δημοκρατία και Νεολαία" και " Κτίζοντας την Ευρώπη". Αυτό, λοιπόν, που συμβαίνει είναι πως παρευρίσκονται περισσότεροι από 40 νέοι σε κάθε πρόγραμμα από Ευρωπαϊκές χώρες και συζητούν τα ανάλογα θέματα.

Μέσω διαλόγου, παρουσιάσεων και debate καταλήγουν σε πορίσματα και ανταλλάσσουν απόψεις. Αυτά τα προγράμματα Erasmus+ Youth Exchange πραγματοποιούνται από Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

. Τι αποκομίζει, όμως, κάποιος από αυτά τα προγράμματα; Πέρα από την επαφή και αλληλεπίδραση με ανθρώπους που έχουν τελείως διαφορετικά πιστεύω, εμπειρίες και ερεθίσματα, έχει την ευκαιρία να προωθήσει την ιδεολογία και ιδιοσυγκρασία του, να ανταλλάξει απόψεις, να διαφωνήσει και να αμφιβάλλει για κάποια θέματα που θεωρεί δεδομένα, ταυτόχρονα με την διεύρυνση των γνώσεων του στο εκάστοτε θέμα του προγράμματος. Τυπικά, αυτές οι ανταλλαγές νέων επικεντρώνονται στην ανάλυση του θέματος, αλλά πρακτικά μέσω των δραστηριοτήτων και την διαβίωσης για περίοδο άνω της μίας βδομάδας κάθε φορά, η επαφή και η γνωριμία γίνεται ουσιαστική.

Τελικά, αποκτούνται νέοι φίλοι, νέες γνώσεις για ιδεολογίες και κουλτούρες άγνωστες και διευρύνονται οι ορίζοντες και οι διανοητικές προσδοκίες του καθενός. Εάν το πρόγραμμα γίνεται σε κάποια άλλη χώρα τότε δίδεται η ευκαιρία περιήγησης και γνωριμίας με αυτή την περιοχή αλλά παράλληλα προβλέπονται και δραστηριότητες παρουσίασης του πολιτισμού και των χωρών όλων των συμμετεχόντων.

Πρακτικά, λοιπόν, για ακόμη μία φορά, τα οφέλη μακράν ξεπερνούν τις οποιεσδήποτε δυσκολίες, καθώς το μόνο που κάποιος έχει να χάσει είναι κάποιες μέρες από την ζωή του, μέρες που θα κάνει κάτι δημιουργικό, που θα αποκομίσει αξέχαστες εμπειρίες και μαθήματα ζωής αλλά κυρίως μέρες διασκέδασης και πνευματικής διέγερσης.

Εφόσον, λοιπόν, τα έξοδα διαμονής, μετακίνησης και φαγητού καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ποια θα μπορούσε να είναι η δικαιολογία κάποιου νέου για να μην συμμετέχει σε κάποιο τέτοιο πρόγραμμα; Ποιος μπορεί να αρνηθεί μια τέτοια ευκαιρία να επεκτείνει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του με τον πιο διασκεδαστικό και παράλληλα πνευματικά ερεθιστικό τρόπο εκπαιδευτικής αλληλεπίδρασης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών;

Ας αναρωτηθούμε, όμως, γιατί οι νέοι σήμερα δεν επιλέγουν την συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους προγράμματα, γιατί δεν αναζητούν τέτοιου είδους ευκαιρίες διεύρυνσης των πνευματικών οριζόντων τους ή αντίστοιχα προγράμματα κατάρτισης, γιατί αρκούνται σε ότι προσφέρεται και γιατί δεν αξιοποιούν παρεχόμενα ευρωπαϊκά κονδύλια για την καλλιέργειά και την επέκταση των γνώσεων τους.

 

Αντωνία Κουμποτή

Διαβάστε περισσότερα...

Επιχείρησε να διευκολύνει παράνομη έξοδο αλλοδαπών

AERODROMIO MAKEDONIA

Τρεις συλλήψεις στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Διαβάστε περισσότερα...

Πολύ μεγάλη επιτυχία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U15-U19

mp1

Ρεκόρ συμμετοχών

Διαβάστε περισσότερα...

Τζιτζικώστας: "Σήμερα κατέπεσε οριστικά η σκευωρία σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του για την 'υπόθεση' Βατοπαιδίου"

tzitzi grafeio2

Μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που ανακοινώθηκε σήμερα

Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση της Κατερίνας Ιγγλέζη για την Διεθνή Ημέρα Δασών

igglezi2

Η μονοκαλλιέργεια ειδών για παραγωγή ξυλείας δημιουργεί παγκοσμίως ανησυχία για την περαιτέρω αποδάσωση και υποβάθμιση των δασών

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβίωσαν τα "χελιδονίσματα" στα Ν. Σύλλατα

xelidsul

Το τραγουδιστό καλωσόρισμα της άνοιξης

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS