ΡΟΗ 24/7:

"Κατέβασαν" τους φακούς

122720679 10158147617312639 2578710810718333422 o

Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των φωτορεπόρτερ στις εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

Την αντίδραση των φωτορεπόρτερ προκάλεσε ο αποκλεισμός τους από την κάλυψη της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Φωτορεπόρτερ-μέλη της ΕΦΕ που βρίσκονταν στο χώρο του ομώνυμου Ιερού Ναού της πόλης προχώρησαν σε μία συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική κίνηση διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τα ακόλουθα:

"Εορτασμός πολιούχου Θεσσαλονίκης με αποκλεισμούς

Για μία ακόμα φορά οι φωτορεπόρτερ θεατές και θύματα μίας κατάστασης που τείνει να γίνει συνήθεια. Εκπρόσωπος της αστυνομίας και εκπρόσωπος της Προεδρίας μεταφέροντας εντολές (ποιανού είναι ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε ποτέ) απέκλεισε τους φωτορεπόρτερ των πρακτορείων να καλύψουν την επίσκεψη της ΠτΔ κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου για την καθιερωμένη δοξολογία.

Οι φωτορεπόρτερ τοποθετήθηκαν σε ένα σημείο που καμία σχέση δεν είχε με το γεγονός εκτός κι αν ο στόχος ήταν να για να γίνει παρουσίαση των οχημάτων των επισήμων.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέρφων, οι υπεύθυνοι της τήρησης των μέτρων δήλωσαν ότι «μας κάνουν την χάρη να τραβήξουμε το άγημα στον αύλειο χώρο αρκεί να είμαστε κόσμιοι».

Φυσικά οι συνάδερφοι αρνήθηκαν να γίνουν για μία ακόμα φορά διακοσμητικά στοιχεία μίας χιλιοπαιγμένης παράστασης και κατέβασαν τις φωτογραφικές μηχανές τους.

Βασίλης Βερβερίδης, Γιάννης Παπανίκος, Κώστας Τσακαλίδης, Δημήτρης Τοσίδης (Μέλη της ΕΦΕ)".

επιστροφή στην κορυφή