ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΣΗΜΑΤΑ
ΡΟΗ 24/7:

Ηλεκτρικό Opel Ampera-e: Αυτονομία 520 km, επιτάχυνση σπορ αυτοκινήτου

Ηλεκτρικό Opel Ampera-e: Αυτονομία 520 km, επιτάχυνση σπορ αυτοκινήτου

Μία νέα εμπειρία οδήγησης που σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του αυτοκινήτου. Για το 90% σχεδόν των οδηγών που κάνουν καθημερινά τη διαδρομή σπίτι – γραφείο, η μπαταρία ιόντων λιθίου  60 kWh και η αποδοτική σχεδίαση του Ampera-e, του επιτρέπουν να κινείται σαν ένα συμβατικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια να φορτίζεται σε μία πρίζα.

Η Opel λανσάρει το Ampera-e πρώτα στις χώρες που έχουν ήδη κάποια υποδομή EV ή σε όσες φιλοδοξούν να γίνουν ηγέτες της αγοράς EV. Το Ampera-e πωλείται τώρα στη Νορβηγία, στην πιο ώριμη αγορά  ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Μέσα στη χρονιά, θα ακολουθήσουν η Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία.

Το Opel Ampera-e επαναπροσδιορίζει την έννοια της ηλεκτρικής μετακίνησης έχοντας ηλεκτρική αυτονομία 520 km (βάσει του NEDC) – τουλάχιστον 100 km πρόσθετη αυτονομία από του πλησιέστερου ανταγωνιστή που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Ενώ ο κύκλος NEDCείναι σημαντικός για λόγους σύγκρισης, σε πραγματικές συνθήκες, παράγοντες όπως χαρακτηριστικά του δρόμου, καιρικές συνθήκες, οδηγικό στυλ ή πρόσθετο φορτίο, επηρεάζουν την αυτονομία. Γι’ αυτό η Opel δοκιμάζει το Ampera-e σε συνθήκες παρόμοιες με το προφίλ ταχύτητας του WLTP[1] (συντομότερη διαδικασία δοκιμής). Οι δοκιμές WLTP προσομοιώνουν καλύτερα τις πραγματικές συνθήκες. Το Opel Ampera-e φέρνει και εκεί καλά αποτελέσματα: οι μηχανικοί υπολογίζουν αυτονομία μικτού κύκλου 380 km στοWLTP. Όπως είναι φυσικό, η αυτονομία σε καθημερινή χρήση διαφέρει και εξαρτάται από το προσωπικό στυλ οδήγησης και εξωγενείς παράγοντες. Ωστόσο το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων – το άγχος της αυτονομίας – ανήκει πλέον στο παρελθόν. Και παρά το φουτουριστικό και περιβαλλοντικά συμβατό χαρακτήρα του, το Ampera-e προσφέρει την επιτάχυνση ενός ισχυρού, παραδοσιακού, σπορ αυτοκινήτου.

Περισσότερα: http://www.gonews.gr/parousiasis/4020-ilketriko-opel-ampera-e-aytonomia-520-km-epitaxinsi-spor-aytokinitou

επιστροφή στην κορυφή