ΡΟΗ 24/7:
Artboard1 2

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Στις 31 Αυγούστου η διαγραφή των αιωνίων φοιτητών

Karanasios3

Ε. Καρανάσιος: Δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος σε όλους

Διαβάστε περισσότερα...

Άγιο Όρος: Μεγάλες καταστροφές στη Μονή Μεγίστης Λαύρας από τη βροχή

megisth laura1

Μεγάλες καταστροφές υπέστη η Μονή Μεγίστης Λαύρας στο Άγιο Όρος από τις εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την περασμένη Πέμπτη.

Διαβάστε περισσότερα...

Xρησιμοποιήστε τη Λειτουργία απώλειας στο iPhone!

 

lost-700x357.png

 

H Λειτουργία απώλειας είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό της υπηρεσίας Εύρεση iPhone όπου σας επιτρέπει να κλειδώσετε από απόσταση τη συσκευή σας με κωδικό καθώς και να εμφανίσετε ένα μήνυμα κειμένου στην οθόνη της, καθιστώντας τη άχρηστη. Για να επανέλθει η συσκευή σας στην κανονική της μορφή θα πρέπει κάποιος να εισάγει σωστά τον κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει.

Κάνοντας το χαρακτηριστικό αυτό ακόμη καλύτερο, μπορείτε να επιλέξετε ένα αριθμό επικοινωνίας για την κλειδωμένη συσκευή σας στον οποίο κάποιος που θα τη βρει, να κάνει κλήση και να σας ειδοποιήσει. Θεωρητικά αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε η συσκευή να επιστραφεί σε εσάς ή όχι και είναι πολύ εύκολο να το ορίσετε. Για να χρησιμοποιήσετε την Λειτουργία απώλειας ή για να είστε σε θέση να τη χρησιμοποιήσετε κάποια στιγμή, θα πρέπει να έχετε ενα έγκυρο Apple ID ρυθμισμένο στο iCloud και η εύρεση iPhone στη συσκευή σας να είναι ενεργοποιημένη από τις ρυθμίσεις.

Συσκευές με κειτουργικό iOS 6 και iOS 7 έχουν πλήρη υποστήριξη της λειτουργίας απώλειας με απομακρυσμένο κλείδωμα, μηνύματα κειμένου, αριθμό κλήσης για επιστροφή της συσκευής, απομακρυσμένη πλήρη διαγραφή και εντοπισμό στο χάρτη, ενώ με iOS 5 η δυνατότητα περιορίζεται σε ένα απλό κλείδωμα της συσκευής.  Εάν υποθέσουμε πως πληρείτε τις παραπάνω απαιτήσεις, σας παραθέτουμε αναλυτικά τη διαδικασία ώστε να τη χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ας υποθέσουμε πως έχετε χάσει τη συσκευή σας και είστε έτοιμοι να τη θέσετε σε Λειτουργία απώλειας:

  1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης πληκτρολογώντας www.icloud.com και εισάγοντας Apple ID και Password.
  2. Στη συνέχεια επιλέξτε την Εύρεση iPhone από τα εικονίδια του iCloud.
  3. Στο πάνω μέρος και στο κέντρο της οθόνη θα δείτε ενα drop down menu με τίτλο “Όλες οι συσκευές μου”, από εκεί επιλέξτε τη χαμένη συσκευή σας.
  4. Από τις τρεις επιλογές που σας δίδονται δεξιά πατήστε “Λειτουργία απώλειας”
  5. Πληκτρολογήστε έναν αριθμό κλήσης με τον οποίο κάποιος που θα βρει τη χαμενη συσκευή, να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Αυτή θα είναι η μόνη ενέργεια που θα μπορεί να κάνει πέραν από το να εισάγει τον σωστό κωδικό της συσκευής.
  6. Επιλέξτε επόμενο και πληκτρολογήστε ένα μήνυμα κειμένου το οποίο θέλετε να εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής σας σε λειτουργία απώλειας.
  7. Για να την ενεργοποιήσετε τη λειτουργία απώλειας τον τηλεφωνικό αριθμό και το μήνυμα κειμένου στην οθόνη της συσκυής,  επιλέξτε Τέλος.

Napkin 3 11-20-13, 9.56.55 AM

Το iPhone πλέον έχει τεθεί σε Λειτουργία απώλειας με το μήνυμα να έχει εμφανιστεί στην οθόνη κλειδώματος. Το τηλέφωνο καθίσταται άχρηστο εκτός από τις δύο δυνατότητες που προείπαμε: Είτε κάποιος να καλέσει τον αριθμό που έχετε ορίσει, είτε να εισάγει το σωστό κωδικό κλειδώματος σύροντας την οθόνη προς τα δεξιά, αν τον γνωρίζει. Δείτε παρακάτω τι εμφανίζεται στην οθόνη μιας χαμένης συσκευής:

Η υπηρεσία iCloud και η Εύρεση iPhone θα σας στείλουν ενημερωτικά emails όταν η συσκευή σας τεθεί σε λειτουργία απώλειας με την ώρα και την ημερομηνία που τέθηκε κι όταν η συσκευή σας ξεκλειδωθεί επιτυχώς με τον κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τη συσκευή σας με τη λειτουργία εύρεσης της τοποθεσίας στο χάρτη μέσω του iCloud.com, η οποία συσκευή θα είναι ορατή εάν είναι ενεργοποιημένη και βρίσκεται εντός εμβέλειας GPS και παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Εάν έχετε χάσει τη συσκευή σας και δείτε πως είναι σε μέρος όπου θα μπορούσε κάποιος να το ακούσει, σας δίνεται η δυνατότητα να παράγετε ένα δυνατό ήχο από το ηχείο της συσκευής, βοηθώντας να βρεθεί η συσκευή σας. Σημειώστε επίσης πως ακόμη κι αν έχει τελείωσει η μπαταρία και στη συνέχεια φορτιστεί κι ενεργοποιηθεί ξανά, η συσκευή θα παραμείνει σε λειτουργία απώλειας έως ότου εισαχθεί ο σωστός κωδικός!

Κλείνοντας έαν έχετε χάσει κάθε ελπίδα πως θα ξαναβρεθεί η συσκευή σας λόγω κλοπής μπορείτε για λόγους ασφαλείας να κάνετε απομακρυσμένη πλήρη διαγραφή. Έτσι θα αποτρέψετε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικά ή επαγγελματικά δεδομένα όπως emails, σημειώσεις, φωτογραφίες, κ.λ.π. Η απομακρυσμένη διαγραφή είναι εξαιρετικά χρήσιμη αν χρειαστεί.

Το ίδιο καλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η παραπάνω δυνατότητα και σε iPad ή iPod touch χωρίς φυσικά το χαρακτηριστικό του ορισμού αριθμού κλήσης. Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν κατά τον ίδιο τρόπο. Για απορίες και διευκρινίσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στα σχόλια είτε σε Facebook και twitter accounts.

Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο η Μονάδα φίλτρανσης νερού στο Στανό

paxtas stano

 Επιλύεται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Στανού

Διαβάστε περισσότερα...

Ανείπωτη τραγωδία στη Μύκονο: 10χρονος έχασε τη ζωή του ενώ έκανε θαλάσσια παιχνίδια

mik110814.jpg

 

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε την Δευτέρα (11/08) στη Μύκονο, με ένα μικρό παιδί μόλις 10 ετών να χάνει τη ζωή του ενώ έκανε θαλάσσια παιχνίδια.

Ο ανήλικος, που επέβαινε σε θαλάσσιο παιχνίδι με μορφή μπανάνας που τραβούσε ταχύπλοο σκάφος, υπό αδιευκρίνιστη αιτία έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο νερό.

Ο χειριστής του ταχύπλοου στην προσπάθειά του να γυρίσει για δει τι συμβαίνει με το άτυχο παιδί, το παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα με την προπέλα του σκάφους.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα δύναμη του λιμεναρχείου Μυκόνου και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ συνελήφθη από την οικία λιμενική αρχή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου

ΑΠΟ:news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Απλήρωτο το ξενοδοχείο, κίνδυνος εγκλωβισμού για τον Άρη

thumbnail.jpeg
 
 
Αν και απομένουν τέσσερις μέρες ακόμη για την επιστροφή του Αρη στη Θεσσαλονίκη, προβληματισμό προκαλεί στις τάξεις της ομάδας το γεγονός ότι το ξενοδοχείο δεν έχει εξοφληθεί.
 
Σύμφωνα με τη «Μetrosport» η διαμονή έχει πληρωθεί μόνο κατά το ήμισυ κι αν η οφειλή, δεν διευθετηθεί μέχρι και την Πέμπτη, τότε ίσως η αποστολή αντιμετωπίσει πρόβλημα στην αποχώρησή της.
 
Τώρα βέβαια το που θα βρεθούν χρήματα στα παντελώς άδεια ταμεία της ΠΑΕ Αρης, είναι ένα άλλο θέμα.
Σημειώνεται πως κατά τη μετάβασή της ομάδας στο Πράβετς, την τελευταία στιγμή βρέθηκαν 5.000 ευρώ για να δοθεί το «οκ» από το αθλητικό κέντρο.
 
ΑΠΟ:pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Island cocktail

ISLAND-005
Μαγευτική πανσέληνος, στο Νέο beach bar "Island", στα Νέα Μουδανιά.
Ιδανική βραδιά, για να γευτούμε το ομώνυμο cocktail...

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά στις 20 Αυγούστου το κυνήγι

kunhgos

- Μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015 θα διαρκέσει η κυνηγετική περίοδος, εκτός από τα αγριοκούνελα που θα διαρκέσει έως τις 10 Μαρτίου 2015

Διαβάστε περισσότερα...

6 συλλήψεις στην Κασσάνδρα το Σαββατοκύριακο

xeiropedes

Αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για την τήρηση του ΚΟΚ πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο από 8 έως και 10 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η 3η Έκθεση Χαλκιδικής 2014

ekthetes moud

- Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS