ΡΟΗ 24/7:

Άνοδος για Samsung και πτώση Apple στις πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2015

38534 1430342124-full

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το TrendForce οι πωλήσεις των smartphones στον κόσμο για το πρώτο τρίμηνο του 2015 ανήλθαν στις 292,2 εκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην Κίνα που είναι και η μεγαλύτερη αγορά smartphones, μαζί με την Ινδία. Ωστόσο, αναμένεται η αγορά της Κίνας να ανέβει σταδιακά το επόμενο διάστημα, καθώς η μείωση οφείλεται στην προσωρινή ύφεση της οικονομίας της χώρας συνολικά, στο γεγονός πως οι πάροχοι δεν έδωσαν αυξήσεις στις επιδοτήσεις, αλλά και στην επιτυχία του iPhone 6 το προηγούμενο διάστημα. 

 

 

38535 1430342081-full

 

 

Μελετώντας τους αριθμούς παρατηρούμε ότι η Samsung κατακτά την πρώτη θέση αυξάνοντας την διαφορά από τη δεύτερη της λίστας, Apple, με την Huawei να ακολουθεί στην τρίτη θέση. Το μερίδιο της Samsung έφτασε το 27,8%, κάτι που οφείλεται στην άμεση επιτυχία που σημείωσαν οι δύο νέες ναυαρχίδες της, Samsung Galaxy S6 και S6 Edge, όπου οι πωλήσεις τους αναμένονται στις 55 εκατομμύρια συσκευές. Το Galaxy S6 Edge έχει προσελκύσει περισσότερο κόσμο από ό,τι είχε προβλέψει και η ίδια η Samsung, θέτοντας το ως ανταγωνιστή του απλού S6. Το S6 Edge διαθέτει κυρτή οθόνη και από τις δύο πλευρές, το οποίο το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα smartphones της αγοράς, με επιπλέον κόστος περίπου 100 δολάρια (έως 130 ευρώ στα μέρη μας) από το απλό μοντέλο S6 και στη Samsung ελπίζουν να τραβήξουν τα βλέμματα με την ασυνήθιστη σχεδίασή του. Τελικά, αποδεικνύεται πως οι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν 100 δολάρια παραπάνω με τις πωλήσεις των δύο μοντέλων να βρίσκονται στα ίδια νούμερα και τη Samsung να ξεμένει από κυρτές οθόνες.

Η Apple, παρόλα αυτά, πούλησε περισσότερα από 55 εκατομμύρια συσκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, αναδεικνύοντας το στην πρώτη θέση στην Κίνα, όπου η επιρροή του iPhone παραμένει ακόμα ισχυρή. Η Apple «τερμάτισε» στην δεύτερη θέση για το πρώτο τρίμηνο με ποσοστό 19,9% επί των συνολικών πωλήσεων, σημειώνοντας πτώση 3,3% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Αποτέλεσμα ήταν πωλήσεις του iPhone 6 επηρέασαν αρνητικά τις πωλήσεις των εταιρειών της Κίνας. Η LG από την πλευρά της πούλησε 18 εκατομμύρια συσκευές (6,2%), με τις περισσότερες πωλήσεις να σημειώνονται σε ΗΠΑ και Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι δεν επηρεάστηκαν από τα υψηλά νούμερα της Apple στην Κίνα. Με την LG να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, η Lenovo έπεσε στην πέμπτη θέση για το πρώτο τρίμηνο του 2015 από την τρίτη που βρισκόταν στο τέλος του 2014.

 

πηγή:myphone.gr

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 01 Μαΐου 2015 12:21
επιστροφή στην κορυφή