ΡΟΗ 24/7:

Έτοιμος να επιστρέψει στη ΝΔ ο Ψωμιάδης

psomiadis

- «Η ανοχή στον Τσίπρα έχει ημερομηνία λήξης», υποστηρίζει ο Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ


Όλο και πιο κοντά στην επιστροφή του στη ΝΔ υπό την ηγεσία του Β. Μεϊμαράκη, δείχνει ο Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ, Παναγιώτης Ψωμιάδης, πλέκοντας το εγκώμιο του Προέδρου της ΝΔ, με ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει για άλλη μία φορά ότι το κόμμα πρέπει να επιστρέψει στις αξίες της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ τονίζει ότι η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ «δεν δίνει συγχωροχάρτια στη ΝΔ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι κομμάτι από τη ψυχή της Νέας Δημοκρατίας, ένας αστός λαϊκός αρχηγός, ο κατάλληλος άνθρωπος να ηγηθεί στην προσπάθεια αποκατάστασης της επαφής της ΝΔ με την κοινωνία.
Δεν επιτρέπεται να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Πρέπει αναίμακτα να αλλάξουν τα πάντα.
Στη νέα αυτή προσπάθεια χρειάζονται όλοι, νέοι και παλαιότεροι, με την απαιτούμενη εμπειρία, ιδιαίτερα αυτοί που επί σειρά ετών εμπιστεύτηκε και τίμησε ο λαός. Στην Κεντροδεξιά παράταξη σήμερα είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε διχασμένοι.
Η ΝΔ πρέπει να βγει από το καβούκι της, να ξεπεράσει τις φθαρμένες ιδεολογίες, να γίνει και πάλι η μεγάλη σύγχρονη κεντροδεξιά προοδευτική, λαϊκή παράταξη, σπάζοντας τα δεσμά της ακραίας ρητορικής, απαλλασσόμενη από τα φοβικά σύνδρομα και το κομματικό καρτέλ.
Η παράταξη που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν αρκεί να επιστρέψει στην ιστορική της έδρα, αλλά να ξανασυστηθεί στην κοινωνία, να ανάψει και πάλι τον πυρσό και να τον μεταφέρει από γενιά σε γενιά. Γιατί ασφαλώς η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δε δίνει συγχωροχάρτι στη ΝΔ.
Το εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο. Αντίθετα, απαιτείται πολύς χρόνος και κόπος για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα, να διαμορφώσουμε ένα κοινωνικό και οικονομικό πρόγραμμα που να δίνει προοπτική σε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους. Και θεωρώ δεδομένο, πως στη νέα αυτή αρχή καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο Κώστας Καραμανλής, όπως τόνισε πρόσφατα σε συνέντευξη της ένα από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η ανοχή στον Τσίπρα έχει ημερομηνία λήξης.
Η επιμονή στην ευρωπαϊκή προοπτική της Πατρίδας δεν μπορεί να λειτουργεί εσαεί ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για αυτούς που οδήγησαν την πραγματική οικονομία στα τάρταρα.
Η ΝΔ πρέπει να έχει έτοιμες λύσεις για την επόμενη ημέρα. Να εκφράσει το σύνολο των κεντροδεξιών δυνάμεων, το σύνολο των νοικοκυραίων, με έναν αρχηγό που θα είναι πρώτα στρατιώτης και όχι Λουδοβίκος, με έναν αρχηγό πρώτο μεταξύ ίσων, με έναν αρχηγό συναινετικό και συνεννοήσιμο, με έναν αρχηγό που θα προτάσσει τη λογική και δεν θα μαστίζεται από σύνδρομα και εξαρτήσεις. Αντίπαλος της ΝΔ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο κακός εαυτός της, η εσωστρέφεια και τα προβλήματα που βασανίζουν τον ελληνικό λαό.
Όσο αφορά στο πρόσωπο μου που επί πέντε χρόνια ανεβαίνω το δικό μου Γολγοθά με τη ΝΔ απούσα, ξεκαθαρίζω πως αν συντρέξουν οι προϋποθέσεις, εάν υπάρξει σεβασμός στην ιστορία, στην προσφορά και στο έργο μου, είμαι έτοιμος να επιστρέψω στο πολιτικό μου σπίτι.
Οι θέσεις μου ήταν πάντα καθαρές, διαχρονικά με δικαίωσαν και με δικαιώνουν. Την όποια απόφαση μου τη χρωστάω στο λαό που με περιέβαλε με την αγάπη του, που επί 35 ολόκληρα χρόνια με κράτησε ψηλά στην εκτίμηση και στην εμπιστοσύνη του».

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 18:30
επιστροφή στην κορυφή