ΡΟΗ 24/7:

Εντυπωσιακά τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ - Διέλευση και από την ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι»

spetsai

Ιστορική ημέρα, αλλάζουν τα δεδομένα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα Ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο προσκεκλημένοι, παρών και ο Αλέξης Τσίπρας Τιμητική διέλευση και από την ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» Εντυπωσιακές εικόνες

 

Ηγέτες από όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκονται στα φαντασμαγορικά εγκαίνια της Διώρυγας του Σουέζ.

Οι εικόνες από τα εγκαίνια είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές με το πανηγυρικό κλίμα να είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα για την ολοκλήρωση του έργου που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα επόμενα χρόνια.

Είναι ένα σημαντικό έργο για την παγκόσμια ναυσιπλοΐα, καθώς αυτή αλλάζει με την αμφίδρομη κυκλοφορία πλοίων σε ταχύτερους χρόνους από 18 σε 11 ώρες.

Στην τελετή των εγκαινίων υπήρχε και ελληνική παρουσία στη θάλασσα με τη διέλευση της ελληνικής φρεγάτας «Σπέτσαι».

Η διάρκεια του έργου κράτησε μόλις 1 χρόνο, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που ανέφεραν πως θα ολοκληρωθεί σε 3.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Διώρυγας του Σουέζ, Μοχάμπ Μέμις, η νέα τεχνητή υδάτινη οδός αρχικά είχε σχεδιαστεί να έχει 72 χλμ. μήκος, με κόστος 4 δισ. δολάρια.

Το έργο θα περιλαμβάνει 35 χλμ. μήκος «ξηρό σκάψιμο» και 37 χλμ. πιθανής «επέκτασης» και εμβάθυνσης, κάτι που θα μπορούσε να διευρύνει την υπάρχουσα Διώρυγα.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως πρόκειται για ένα έργο που έχει ως στόχο όχι μόνο την αύξηση του υφιστάμενου καναλιού, είναι ένα έργο που θα δώσει και την δυνατότητα ενίσχυσης της οικονομίας της Αιγύπτου.

 

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή