ΡΟΗ 24/7:

Σήμερα η απόφαση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση Κύριο

d6a22a509f7384f8d15493e9991a7c64 L

     Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκαθαριστεί το θέμα με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.

     Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι υπάρχει ήδη επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών και την πρωθυπουργό και μέσα στην ημέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Όπως εξήγησε, οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι για να δοθεί μια παράταση δυο μηνών, για να μπορέσει να αποφασιστεί από τη νέα κυβέρνηση το τι θα γίνει. Δεν υπάρχει απόφαση αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που μας απασχολεί και σε αυτό το μέτρο υπάρχει μια διακομματική συναίνεση, όποτε θα πρέπει μέσα στην ημέρα σήμερα να δώσουμε απάντηση, σημείωσε.

     Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι υπάρχουν δύο δεσμεύσεις για το 2016 και αυτές είναι το ύψος του φόρου - 2,65 δισ. ευρώ – και να συσχετιστούν οι αντικειμενικές τιμές με τις τιμές της αγοράς. Δεν έχουμε δεσμευτεί σε τίποτα άλλο. Άρα, μπορούμε να σχεδιάσουμε έναν φόρο στην περιουσία, ο οποίος μπορεί να είναι δίκαιος και αναλογικός. Για όσους θέλουν να μαγειρέψουν, για όσους δεν θέλουν, με γεια τους και χαρά τους, ανέφερε.

www.dikaiologitika.gr

 

 

επιστροφή στην κορυφή