ΡΟΗ 24/7:

Ποιες τροφές προσφέρουν ενέργεια στα παιδιά

67861

Τα σχολεία αρχίζουν και οι μικροί μαθητές χρειάζονται όλη τους τη δύναμη και ενέργεια για να ανταπεξέλθουν στις σχολικές και εξωσχολικές υποχρεώσεις τους.

Και φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε τις βασικές ανάγκες του παιδιού σας για ενέργεια είναι η σωστή διατροφή.

Ένα παιδί που τρέφεται σωστά, που ακολουθεί δηλαδή μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, νιώθει πιο δυνατό, αρρωσταίνει λιγότερο, έχει ισχυρότερη μνήμη, συγκεντρώνεται ευκολότερα και έχει καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

Για να βοηθήσετε λοιπόν το μικρό σας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καινούριας σχολικής χρονιάς, φροντίστε να συμπεριλάβετε στο καθημερινό του διαιτολόγιο τα ακόλουθα:

Γάλα και γενικά γαλακτοκομικά προϊόντα: Το γάλα είναι η βασική πηγή ασβεστίου για τα παιδιά, αλλά αν το μικρό σας δεν το θέλει, μπορείτε να του δίνετε γιαούρτι ή κίτρινο τυρί.

Φρούτα: Τα φρούτα προσφέρουν άμεση ενέργεια στον οργανισμό και φυσικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των παιδιών. Φροντίστε να δίνετε στο παιδί σας εποχιακά φρούτα.

Λαχανικά: Τα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι ή το μπρόκολο, μπορεί να μην ανήκουν στις προτιμήσεις των μικρών σας, καλό θα είναι όμως να τα εντάξετε στη διατροφή τους.

Ψάρι: Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα φροντίστε να καταναλώνει το παιδί σας ψάρι, αφού είναι πλούσιο σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκέφαλου του.

Ξηροί καρποί: Μετά την ηλικία των 4 ετών περίπου, για την αποφυγή του κινδύνου πνιγμού, μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα που είναι πλούσια σε βιταμίνες, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και αποτελούν εξαιρετική πηγή ενέργειας.

Σοκολάτα: Η σοκολάτα προσφέρει ευεξία και γεμίζει τα παιδιά ενέργεια, αλλά φυσικά δε θα πρέπει να το παρακάνετε.

Γενικά θα πρέπει να φροντίσετε η διατροφή του παιδιού σας να περιλαμβάνει ποικιλία τροφών, δηλαδή και τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες (μακαρόνια, ρύζι κλπ) και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες (αυγά, κρέας, δημητριακά κλπ), αλλά ακόμα και τροφές με λίπη, προσέχοντας όμως πάντα την ποσότητα και αποφεύγοντας την υπερβολική κατανάλωση.

 

mother.gr

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2