ΡΟΗ 24/7:

6 βασικοί κανόνες για μια ευτυχισμένη σχέση

eutixismeno-zeugari

Οι σχέσεις είναι μάλλον το πιο δύσκολο κομμάτι επαφής δύο ανθρώπων. Είναι αυτό που λέμε, "το να βρεις κάποιον θέλει τρόπο, το να μείνεις με κάποιον θέλει κόπο".

 

Όπως γνωρίζεις ανεξαρτήτως εμφανισιακών και άλλων προτιμήσεων, είναι πολύ δύσκολο να βρεις τον 1, που θα έχετε μια υγιή συντροφικότητα.

Ευτυχώς για σένα, σε έρευνες που έχουν γίνει, έχουν βρεθεί 6 κανόνες επιβίωσης, για να παραμείνετε και οι 2 ευτυχισμένοι!

Ποια είναι τα "συστατικά" ενός ευτυχισμένου ζευγαριού;

1. Μη χάσεις τον εαυτό σου!

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να απαρνηθείς το χαρακτήρα σου. Και δε σου λέω, π.χ.να ηρεμήσουν τα νεύρα σου, αλλά πιο βασικά πράγματα. Όπως, για παράδειγμα τα θέλω σου ή τα όρια σου. Αν το κάνει, αργά ή γρηγορα, θα τελειώσετε!

2. Μην εξαφανιστείς από τους φίλους σου!

Και δεν στο λέω με τη λογική “οι γκόμενοι έρχονται και φεύγουν, οι φίλοι όμως μένουν”, αλλά με βάση το ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα, για τον εαυτό σου. Δεν πρέπει για κανένα λόγο, να κάνεις τη σχέση σου, ζωή σου, αλλά να την κάνεις, σημαντικό κομμάτι της ζώής σου. Άσε που, αν είσαι σύνεχεια μαζί του, λόγω τριβής, θα τσακώνεστε πιο συχνά!


3. Πέραστε λίγο χρόνο χωριστά!

Δες την αγαπημένη σου σειρά ή πήγαινε στο γυμναστήριο μόνη. Δε χρειάζεται να περνάτε, κάθε λεπτό της ημέρας μαζί. Καλό είναι να του λείπεις και λίγο, για να αναζοπυρώσετε τη σχέση σας!

4. Κάνε υποχωρήσεις!

Δε γίνεται να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή! Το ίδιο ισχύει και με το φίλο σου. Δεν μπορεί να σου δίνει, πάντα, ότι ακριβώς ζητήσεις, ούτε εσύ πάντα να υποχωρείς σε ότι προτείνει εκείνος, αν δεν το θέλεις. Άλλωστε δε βρέθηκε ακόμα ο συνδυασμός χαρακτήρων, που να ταιριάζουν 100%.

5. Συμφωνήστε ότι διαφωνείτε!

Αντί να προσπαθείς να κερδίσεις τον τσακωμό και να εκτοξεύεις κατηγορίες στο σύντροφό σου, κάλμαρε. Μέτρα μέχρι το 10, αν βοηθάει. Πήγαινε για λίγο σε ένα άλλο δωμάτιο, μέχρι να σας περάσουν τα νεύρα. Και μετά, κάντε μια εποικοδομητική συζήτηση, για το πως θα αντιμετωπίζετε ανάλογες καταστάσεις.

6. Κάνε υπομονή!


Αν ο καλός σου αξίζει, δώσε χρόνο στο μεταξύ σας. Μην περιμένεις να είναι όλα εύκολα και παραμυθένια. Και θα τσακωθείτε και θα τα βρείτε και θα περάσετε τέλεια. Όπως και να χει, για να αποκτήσεις αυτό που λέμε, υγιή συντροφικότητα, θέλει κόπο, δουλειά και ώρες υπομονής. Άλλωστε όπως λέει και το τραγούδι, ότι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο.

 

ediva.gr

επιστροφή στην κορυφή