ΡΟΗ 24/7:

Ευρ. Στυλιανίδης από τη Χαλκιδική: «Ρυθμιστική δύναμη η ΝΔ»

stylianidis6vr

- Κεντρική ομιλία από τον πρώην Υπουργό και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων ενόψει των εκλογών


«Πρέπει να αναδειχθεί το σύγχρονο πρόσωπο της ΝΔ, η οποία είναι ρυθμιστική δύναμη», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, από τη Χαλκιδική, στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας ενόψει των εκλογών της 20ής Ιουνίου, ενώ έθεσε τους πολίτες προ των ευθυνών τους, βάζοντας το δίλλημα «αριστερή ακυβερνησία ή αποτελεσματική ΝΔ».

stylianidis dhm1

Στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Αναλυτικότερα, ο κ. Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον νέο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Απόστολο Τζιρίτη, τον Τομεάρχη Χαλκιδικής Θεόδουλο Ταπανίδη, τον πρώην Βουλευτή της ΝΔ Ευθύμη Καρανάσιο, τους πολιτευτές του κόμματος Στέλιο Βαλιάνο και Δημήτρη Τσούφη, επισκέφθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής το Δημαρχείο Πολυγύρου, όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

stylianidis dhm2

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Στυλιανίδης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα έργα του ΕΣΠΑ.

stylianidisvrises1

Η κεντρική του ομιλία

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης πραγματοποίησε την ομιλία του στο τουριστικό περίπτερο «Έξι Βρύσες», όπου παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, ο Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος και ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης, ενώ το Δήμο Ν. Προποντίδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Σίμος Κοκκινίδης, καθώς ο Μ. Καρράς είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Επίσης παρόντες ήταν ο πρώην Βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος, οι πολιτευτές Στ. Βαλιάνος και Δ.Τσούφης, η Μάγδα Σοφιού και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Γρηγόρης Τάσιος.
Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Απ. Τζιρίτης στην εισαγωγή του τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα η ΝΔ να καταφέρει να κερδίσει και δεύτερη έδρα στο νομό, ενώ υπογράμμισε ότι επιβάλλεται μετά τις 20 Σεπτεμβρίου να υπάρχει κυβέρνηση.
Ο Βουλευτής Γ. Βαγιωνάς από την πλευρά του εξήρε το έργο του Ευριπίδη Συλιανίδη από το 1989 έως σήμερα, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο πρώην Βουλευτής Αθηναίος Φλωρίνης.

stylianidisvrises2

Ο κ. Στυλιανίδης στην κεντρική του ομιλία τόνισε ότι «πρέπει να αναδειχθεί το σύγχρονο πρόσωπο της ΝΔ, η οποία είναι ρυθμιστική δύναμη». Ακόμη ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες προχώρησε η ΝΔ (ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λιμάνι Πειραιά), στις αλλαγές στην Παιδεία, τονίζοντας ότι: «Δυστυχώς σήμερα, μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με 24.000 κενά». Επίσης ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΝΔ στις αξίες που έθεσε ο ιδρυτής του κόμματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή την Αλήθεια, την Αξιοσύνη, την Αποτελεσματικότητα και την Αλληλεγγύη, για μια καλύτερη Ελλάδα. Τέλος έθεσε το δίλλημα «αριστερή ακυβερνησία ή αποτελεσματική ΝΔ» και αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Τον καλωσορίζουμε στον κόσμο της ευθύνης και της λογικής».

stylianidis epim1

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης με τη συνοδεία του, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γκιλής με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Γκιλής ανέφερε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα Επιμελητήρια επιρρίπτοντας ευθύνες στον Κωστή Χατζηδάκη, σημειώνοντας ότι με τις αποφάσεις του υποβαθμίστηκαν. Επίσης ο κ. Γκιλής αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και στους δύο πυλώνες της Χαλκιδικής: Τον Πρωτογενή Τομέα και τον Τουρισμό. Ακόμα ο κ. Γκιλής αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησε στις επιχειρήσεις η επιβολή των capital control, ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνει ομαδική δουλειά παντού, ώστε να προχωρήσει με σχέδιο η Ελλάδα.
Τέλος ρώτησε τον κ. Στυλιανίδη αν για τη σημερινή κατάσταση ευθύνεται ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας, με τον πρώην Υπουργό να απαντά ότι ευθύνονται και οι δύο.

stylianidis epim2

«Ήρθαμε για να μην υποσχεθούμε τίποτα», είπε ο κ. Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε σε ποιους τομείς θα δώσουμε βάρος και να δουλέψουμε αποτελεσματικά». «Οι επιλογές μας δεν είναι πολλές, καθώς πρέπει να γίνονται βάσει του μνημονίου. Πρέπει να γίνει αναμόρφωση του δημοσίου, μείωση του κράτους. Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από τη βούληση», κατέληξε ο πρώην Υπουργός.

stylianidis epim3

Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων

Τέλος μετά την επίσκεψη στο Επιμελητήριο ο κ. Στυλιανίδης συναντήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ με εκπροσώπους των μεταλλωρύχων, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Γρ. Τάσιο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κάμπινγκ Αντώνη Δεληδημητρίου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 22:06
επιστροφή στην κορυφή