xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 5η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα

giorth gal vradu

- Συμμετείχαν 22 εκθέτες και την επισκέφθηκαν πάνω από 1.000 άτομα


Την ικανοποίησή του για τη 5η Γιορτή Κτηνοτροφίας που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου δήλωσε ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, Άγγελος Τσιαρτσιαφλής, μιλώντας στο halkidikifocus, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν τη φετινή χρονιά.
Όπως είπε ο κ. Τσιαρτσιαφλής στόχος της γιορτής είναι η ενημέρωση των κτηνοτρόφων και η ενίσχυση του ρόλου τους ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε ότι αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια στάθηκε, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πολυγύρου.

tsiartsiaflis

Την Παρασκευή στο Αγάπειο Ίδρυμα Γαλάτιστας πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην οποία η Γεωπόνος Στέλλα Σταβαρίδου και ο Δασάρχης Πολυγύρου, Λευτέρης Πιτσόκος, ανέλυσαν στους κτηνοτρόφους τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν για να πάρουν άδεια κτηνοτροφικής εγκατάστασης, καθώς – όπως σημείωσε ο κ. Τσιαρτσιαφλής – πολλοί είναι οι κτηνοτρόφοι στη Χαλκιδική που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, ενώ ο Πρόεδρος των Λογιστών Χαλκιδικής, Βασίλης Καμπάνης ανέλυσε τις αλλαγές στη φορολογία των αγροτών.
Να σημειώσουμε ότι το Σάββατο επισκέφθηκε τη γιορτή ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης με το επιτελείο του, αλλά και ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς.
Χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας στην οποία συμμετείχαν 22 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 1.000. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς από Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Να σημειώσουμε ότι ταυτόχρονα με τη γιορτή λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και έκθεση Αγιογραφίας, ενώ το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε λαϊκή βραδιά.
Τέλος, ο κ. Τσιαρτσιαφλής ανέφερε ότι ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας αποφάσισε οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της γιορτής το 2016 να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την οργάνωση, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει η σκέψη η γιορτή να είναι διήμερη.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2