ΡΟΗ 24/7:

Γ. Βαγιωνάς: Συνεργασίες της ΝΔ με φιλοευρωπαϊκά κόμματα

vagionas kontino

- Τι είπε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στη Χαλκιδική


Για τις θέσεις του για τις επικείμενες εκλογές, την πολιτική κατάσταση, αλλά και το φλέγον ζήτημα των Σκουριών, μίλησε ο πρώτος στη λίστα των υποψηφίων Βουλευτών στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Χαλκιδική, Γιώργος Βαγιωνάς, μιλώντας στο halkidikifocus. Αναλυτικότερα:

- Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την ανάκαμψη της ΝΔ. Ποιοι θεωρείται ότι είναι οι λόγοι που επανέφεραν τη ΝΔ, ώστε να διεκδικεί την πρωτιά στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου;
«Ναι, πραγματικά υπάρχει σχετική ανάκαμψη. Θα ήθελα όμως να είναι μεγαλύτερη και πρέπει να είναι μεγαλύτερη, γιατί ο παλιός είναι αλλιώς. Και ο παλιός δεν είναι όπως το εννοεί ο κ. Τσίπρας. Και για να μην παρερμηνευτώ, ο παλιός είναι ο οικογενειάρχης και όταν όλη η οικογένεια, γυναίκα και παιδιά συνεργάζονται, τότε η οικογένεια βλέπει προκοπή. Ότι συμβαίνει στην οικογένεια, συμβαίνει και στο κράτος. Όταν συνεργάζονται νέοι και παλιοί επιτυγχάνεται άριστο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό διεκδικούμε την πρωτιά για να ανακάμψει ο τόπος».

- Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία. Δεδομένου ότι η χώρα έχει ανάγκη στις 21 Σεπτεμβρίου να έχει σταθερή κυβέρνηση, με ποια κόμματα σκοπεύει η ΝΔ να συνεργαστεί για το σχηματισμό κυβέρνησης;
«Τα τελευταία χρόνια ο λαός δείχνει το δρόμο. Δεν δίνει σε κανένα κόμμα αυτοδυναμία. Ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει είναι ο κ. Τσίπρας που θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, που το πιστεύω, θα ήθελα να συμμετέχουν στην κυβέρνηση όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, μηδέ του κ. Τσίπρα εξαιρουμένου, με μοναδικό σκοπό την ανάκαμψη της χώρας μας».

- Το θέμα των Σκουριών απέκτησε το τελευταίο διάστημα πανελλαδικές διαστάσεις. Τι θεωρείται ότι πρέπει να γίνει ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση;
«Πραγματικά έγινε πανελλήνιο το θέμα των Σκουριών, όχι μόνο γιατί μένουν στο δρόμο δύο χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά διότι δίνουμε ένα κακό μήνυμα στους ντόπιους επενδυτές αλλά και τους επενδυτές του εξωτερικού, οι οποίοι δεν θα έρθουν στην Ελλάδα για να κινδυνεύσουν να χάσουν τα χρήματά τους. Έτσι η ανεργία δεν χτυπιέται, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα επιβιώσουν και ανάκαμψη δεν θα γίνει. Πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν τα μεταλλεία για να αποκατασταθεί η ηρεμία στην περιοχή και αυτό πιστεύω ότι θα γίνει εντός του μηνός αυτού, αν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία».

- Ποιο μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στους ψηφοφόρους της Χαλκιδικής ώστε να ψηφίσουν ΝΔ;
«Τη Νέα Δημοκρατία τη γνωρίσατε. Έχει προσφέρει πολλά στον τόπο. Σίγουρα έκανε και λάθη. Είδατε όμως τα λάθη και την ακυβερνησία που υπήρξε με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Παρακαλώ όλους τους συντοπίτες μου να προσέλθουν στις κάλπες. Εγώ, είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. Θα ήθελα να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Αν δεν θέλουν, να ψηφίσουν φιλοευρωπαϊκά κόμματα και όχι αντιμνημονιακά, γιατί έρχεται η επιστροφή στη δραχμή και αυτό θα είναι καταστροφή για την οικονομία και τη χώρα μας».

επιστροφή στην κορυφή