ΡΟΗ 24/7:

Πρωϊνό ξύπνημα: Κάντε το την αγαπημένη σας συνήθεια

141976

Μπορεί μετά το καλοκαίρι το σήκωμα από το κρεβάτι να σας φαίνεται πολύ δύσκολο αλλά όπως όλοι ξέρουμε τον εχθρό πρέπει πάντα να τον αντιμετωπίζουμε κατάματα.

 

Ύπνος
Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για να καταφέρετε να έχετε την ενέργεια που απαιτείται ώστε να ξυπνήσετε ορεξάτοι για να πάτε στη δουλειά σας. Φροντίστε να μην πηγαίνετε για ύπνο πολύ αργά, με άδειο στομάχι (ή με υπερβολικά γεμάτο), να μην πίνετε καφέ ή αλκοόλ πριν τον ύπνο και να μην βλέπετε τηλεόραση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ακόμα και αν κοιμάστε μόνο μια ώρα λιγότερο από τις 8 ώρες που πρέπει, θα δείτε κάποια διαφορά στην καθημερινότητά σας, στον τρόπο που αντιδράτε σε κάποιες καταστάσεις και στην καταπολέμηση ασθενειών. Μειώστε τον ύπνο και θα δείτε μείωση σε όλες τις καθημερινές σας επιδόσεις.

Ξυπνητήρι
Βάλτε το ξυπνητήρι σας αρκετά μακριά ώστε να μην μπορείτε να το φτάσετε ξαπλωμένοι. Έτσι θα αναγκαστείτε να σηκωθείτε για να το κλείσετε (και ας ελπίσουμε πως δεν θα πάτε πάλι να ξαπλώσετε σαν να μην τρέχει τίποτα). Το γνωρίζατε ότι το πρώτο ξυπνητήρι που φτιάχτηκε χτύπαγε μόνο στις 4 το πρωί; Αυτό το ξυπνητήρι θα το μισήσετε σίγουρα από την πρώτη στιγμή!

Καφετιέρα
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές καφετιέρες με χρονοδιακόπτη ώστε να τις ρυθμίζετε να φτιάχνουν καφέ όποτε θέλετε. Ρυθμίστε από το προηγούμενο βράδυ την καφετιέρα σας να έχει έτοιμο τον καφέ σας 5 λεπτά πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Νερό
Πριν πιείτε καφέ ή οτιδήποτε άλλο, φροντίστε να πιείτε ένα ολόκληρο ποτήρι νερό. Έτσι θα ενυδατώσετε τον οργανισμό σας και θα βάλετε τον μεταβολισμό σας σε λειτουργία. Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως κάνοντας θετικές σκέψεις πίνοντας νερό, η ψυχολογία σας φτιάχνει και είστε πιο ευτυχισμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πλάνο
Φροντίστε κάθε πρωί να ξυπνάτε λίγη ώρα νωρίτερα για να έχετε χρόνο να κάνετε κάποια πράγματα που αγαπάτε (όπως γυμναστική ή κάποια μάσκα) ή να προλάβετε να οργανώσετε τη μέρα σας θέτοντας μικρούς και επιτεύξιμους στόχους.

Πρωινό
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και καλό θα ήταν να μην το τρώτε τρέχοντας ταυτόχρονα να στεγνώσετε τα μαλλιά σας και να ντυθείτε. Σκεφτείτε από το προηγούμενο βράδυ τι θα θέλατε να φτιάξετε για πρωινό και κάντε τη σωστή προετοιμασία ώστε να ετοιμάσετε εύκολα ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό που θα σας δώσει ενέργεια όλη μέρα.
Φροντίστε να φτιάχνετε νοστιμο και υγιεινό πρωινό και κοιτάξτε να έχετε αρκετή ώρα για να το απολαύσετε χωρίς βιασύνη.

Σύμφωνα με έρευνα το 25% του πληθυσμού δεν τρώει πάντα πρωινό ενώ το 13% δεν τρώει ποτέ πρωινό.

 

govastileto.gr

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2