ΡΟΗ 24/7:

Πλημμύρες στη Γιούτα: Δεκαπέντε νεκροί, ανάμεσά τους και έξι παιδιά

ekso

Για τις σφοδρότερες πλημμύρες όλων των εποχών, έκανε λόγο η εκπρόσωπος των αρχών στην περιοχή Χίντεϊλ. Πώς προκλήθηκαν. Στους 15 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών

 

Δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στις ξαφνικές πλημμύρες στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Δώδεκα από τα θύματα ήταν μέλη δύο οικογενειών που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά χθες στη μικρή πόλη Χίντεϊλ. Τα άλλα τρία θύματα δεν πρόβαλαν να αντιδράσουν όταν αιφνιδιάστηκαν από την απότομη άνοδο των υδάτων στον εθνικό δρυμό Zion, βορειοανατολικά του Λας Βέγκας.

Αργά χθες το απόγευμα "δύο οχήματα παρασύρθηκαν από τα νερά. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες σφοδρότερες πλημμύρες που έχουμε δει ποτέ", εξήγησε η Μισέλ Κάτγουιν, εκπρόσωπος των αρχών στο Χίντεϊλ. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι διασώθηκαν τρεις άλλοι επιβάτες των αυτοκινήτων που παρασύρθηκαν, και ένας άνθρωπος εξακολουθεί να αγνοείται.

Οι αρχές ανέφεραν στα τοπικά ΜΜΕ ότι έξι παιδιά ήταν μεταξύ των θυμάτων.
Οι πλημμύρες αυτές προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν χθες το απόγευμα την περιοχή πάνω από τα φαράγγια τα οποία βρίσκονται βόρεια της πόλης, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επίσης διακοπές στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση.

Λίγο βορειότερα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ξαφνικές πλημμύρες στον εθνικό δρυμό Zion και τέσσερις αγνοούνται: "Οι δασοφύλακες ενημερώθηκαν ότι επτά άνθρωποι είχαν αναχωρήσει για να κάνουν το αγαπημένο τους σπορ, δηλαδή να διασχίζουν το φαράγγι Κίχολ, λίγο πριν από τις πλημμύρες", ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης διευκρινίζοντας ότι οι συνεχείς βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό τις έρευνες. Η μετεωρολογική έχει εκδώσει προειδοποίηση για ξαφνικές πλημμύρες σήμερα στον εθνικό δρυμό.

 

news247.gr

επιστροφή στην κορυφή