Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίδρυση σχολής Μιούζικαλ από το Ωδείο Β. Ελλάδος

DSCI0003

- Συνεργασία με τη Σία Κοσκινά


Την ίδρυση Σχολής Μουσικοχορευτικού Θεάτρου, με επικεφαλής τη Σία Κοσκινά, στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος, για παιδικές ηλικίες, εφήβους, ενήλικες, αλλά και επαγγελματίες ηθοποιούς, που θέλουν να εξειδικευτούν στο μιούζικαλ, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ωδείου, Δημήτρης Μητσόπουλος.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συντελεστές του Ωδείου Β. Ελλάδος, ο κ. Μητσόπουλος τόνισε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες το Ωδείο καταφέρνει να «στέκεται στα πόδια του», έχοντας 73 χρόνια πορείας στο χρόνο, υπενθυμίζοντας ότι την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά παραχωρήθηκαν 20 υποτροφίες σε μαθητές που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, δώθηκαν δωρεάν μαθήματα στα σχολεία τον Μάιο, με τη στήριξη της Περιφέρειας, ενώ τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε συναυλία τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στον Σύλλογο Οικογένειας και Παιδιού.
Η Σία Κοσκινά από την πλευρά της τόνισε ότι επιστρέφει στη γενέτειρα της μετά από 25 χρόνια για να δημιουργήσει μία σχολή Μιούζικαλ στα πρότυπα διδασκαλίας της σχολής που έχει ήδη στην Αθήνα. Όπως τόνισε η κ. Κοσκινά, όταν εκείνη τελείωνε τις σπουδές της στην Ελλάδα και ήθελε να ασχοληθεί με το Μουσικό Θέατρο, αναγκάστηκε να φύγει στο Λονδίνο, καθώς στη χώρα μας δεν υπήρχαν εξειδικευμένες σχολές στο είδος. Έτσι μετά από σπουδές και την πορεία της στο χώρο, αποφάσισε να ξεκινήσει να δημιουργήσει πριν 6 χρόνια μία σχολή στην Αθήνα, όπου να τα νέα παιδιά να διδάσκονται χορό, τραγούδι και υποκριτική, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο, αλλά εξαιρετικό είδος, που είναι το Μουσικό Θέατρο.
Όπως ανέφερε η Σία Κοσκινά στο Ωδείο Β. Ελλάδος θα λειτουργούν τμήματα για μικρά παιδιά, για εφήβους από 13 έως 17 ετών, για ενήλικες, για ηθοποιούς που θέλουν να καλλιεργήσουν την τεχνική του Song and Dance και τέλος προπαρασκευαστικό τμήμα σε όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις σε επαγγελματική σχολή στην Αθήνα ή σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Τέλος, η Σία Κοσκινά ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα υπάρχουν guests, όπως ο Άκης Σακελαρίου, για να διδάξουν στους σπουδαστές.

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020