ΡΟΗ 24/7:

Δήλωση-βόμβα του Νίκου Μιχαλολιάκου για τον Παύλο Φύσσα

mihaloliakos708

Ο γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, μιλώντας στον Real FM 97,8, ομολόγησε μεταξύ άλλων ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε». Ο αρχηγός της Χρ. Αυγής προσθέτει αμέσως μετά: «Όσο για την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει», γιατί, σύμφωνα με το σκεπτικό του, «τότε γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη;». «Είναι σωστό να καταδικάζεται ένα κόμμα επειδή ένα μέλος του, ένας οπαδός του προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;» καταλήγει.

Μιλώντας για τις εκλογές και τη Χρυσή Αυγή πρόσθεσε: «Εχω τη γνώμη η οποία προκύπτει όχι μόνο από τις πολιτικές έρευνες, αλλά και από πολλά άλλα στοιχεία, την επαφή μου με τον λαό, τις διάφορες ομιλίες που έχω κάνει, ότι θα είναι στην τρίτη θέση».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, μάλιστα μετέφερε και σχόλιο ακροατή, το οποίο ανέφερε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε πει παλαιότερα, ότι η Χρυσή Αυγή, είναι ο σπόρος των νικημένων του 1945. Ο κ. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει πει κάτι τέτοιο και προκάλεσε τον Νίκο Χατζηνικολάου, αν υπάρχει, να το κοινοποιήσει. Κάτι που ο κ. Χατζηνικολάου έπραξε στη συνέχεια.

Και αν και ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν τελείως ξεκάθαρος σε αυτά που είπε, αναλαμβάνοντας πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα, με διευκρινιστική δήλωση προσπαθεί να τα μαζέψει κάνοντας για μια ακόμη φορά για αλλοίωση λεγομένων και την απομόνωση φράσεων του για δημιουργία εντυπώσεων και αφού παραθέτει το πλήρες απόσπασμα της απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης, επιχείρει να εξηγήσει τι... εννοούσε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΧΑ έχει ως εξής:

«Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real Fm ξεκαθάρισε πως το κόμμα ουδεμία ευθύνη φέρει για την δολοφονία στο Κερατσίνι, την οποία καταδίκασε από την πρώτη στιγμή.

Πολιτική ευθύνη φέρουν τα κόμματα για πράξεις των οπαδών τους, όπως φέρει το ΠΑΣΟΚ για τα τόσα σκάνδαλα, η Νέα Δημοκρατία για την δολοφονία Τεμπονέρα και συλλήβδην η αριστερά για δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις και θύματα.

Τόνισε δε ότι η Χρυσή Αυγή με κανένα τρόπο δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως εγκληματική οργάνωση για μια καταδικαστέα πράξη ενός φίλου του κόμματος και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Μάλιστα ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας είχε καταδικάσει την δολοφονία στο Kερατσίνι την ίδια ημέρα.

Καταγγέλλουμε την αλλοίωση των λεγομένων και την απομόνωση της εν λόγω φράσης για δημιουργία εντυπώσεων και παραθέτουμε επακριβώς το απόσπασμα: "Εις ότι αφορά τον ακτιβισμό, υπήρχαν επίλεκτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του δημοσιογραφικού κόσμου που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρουρήσεως. Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια. Είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σε αυτά δεν βλέπω κανείς να αναφέρεται!

Εις ότι αφορά την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει! Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για την δολοφονία του Τεμπονέρα, για την δολοφονία του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;"

Από την παραπάνω δήλωση προκύπτει ότι η έννοια πολιτική ευθύνη αποδίδεται στο γεγονός ότι ήταν οπαδός και φίλος του κόμματος ο δράστης, κατά την ίδια έννοια που υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε εγκλήματα και άλλα βαριά αδικήματα όχι απλώς οπαδών και φίλων, αλλά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς».

 

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή