xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αλλάζουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Ν. Μουδανιά

moudania kentro2

- Για την αποσυμφόρηση του κέντρου


Με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα κληθούν οι οδηγοί των οχημάτων να κινούνται στην πόλη των Ν. Μουδανιών, από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση του Δήμου Ν. Προποντίδας και αφορά τις οδούς Παναγίας Κορυφινής, Ι. Παπαευστρατίου και της συνδετήριας αυτών οδού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αρ.668/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η μελέτη “ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Ι.ΠΑΠΑΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΡΥΦΙΝΗΣ ΣΤΗ Δ.Κ. Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ” (ΑΡ.ΜΕΛ.25/2015), που αφορά τόσο στην αλλαγή των μονοδρομήσεων του τμήματος της οδού Παναγίας Κορυφινής (από τη διασταύρωση με οδό Θεσσαλονίκης μέχρι το παραλιακό ανοικτό θέατρο) και της οδού Ι. Παπαευστρατίου, όσο και στην αμφιδρόμηση της συνδετήριας οδού των προαναφερόμενων οδών.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας η αλλαγή αυτή γίνεται ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης, ιδιαίτερα το καλοκαίρι: «Λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια στα Ν. Μουδανιά, παρατηρείται σε περιοχές του οικισμού έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο γίνεται εντονότερο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα και λεωφορεία διανύουν την περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης (με ανώτατο άκρο την οδό Θεσσαλονίκης) αναζητώντας χώρο στάθμευσης. Ως συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η ανάγκη εφαρμογής τέτοιων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα αποσυμφορίζουν την ροή των αυτοκινήτων επί της οδού Θεσσαλονίκης και των καθέτων σε αυτήν οδών, και θα κατευθύνουν τα οχήματα αυτά προς το χώρο στάθμευσης στο νότιο άκρο της οδού Παναγίας Κορυφινής.
Επίσης σε οδούς με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο όπως η οδός Θεσσαλονίκης καθώς και η οδός Παναγίας Κορυφινής, δημιουργείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα με την στάθμευση των οχημάτων στους παραπάνω δρόμους ειδικά για την οδό Θεσσαλονίκης κάθε Τετάρτη τη μέρα της λαϊκής αγοράς».
Έτσι κρίθηκε αναγκαίο να αλλάξει η κατεύθυνση κυκλοφορίας στις οδούς Ιωάννου Παπαευστρατίου και Παναγία Κορυφινής και να γίνει αμφίδρομης κυκλοφορίας η οδός 25ης Μαρτίου, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη διοχέτευση των αυτοκινήτων σε χώρο στάθμευσης, με την τοποθέτηση της απαιτούμενης σήμανσης καθώς και να απαγορευτεί η στάθμευση στην οδό 25ης Μαρτίου.
Τέλος, ο Δήμος Ν. Προποντίδας εφιστά την προσοχή των οδηγών και την τήρηση των παραπάνω ρυθμίσεων, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2