ΡΟΗ 24/7:

Χάκερ έκλεβε αμερικανικές τράπεζες για να χρηματοδοτεί φιλανθρωπικές οργανώσεις

xaker roben

Ο «χαρούμενος χάκερ» Χαμζά Μπεντελάντζ «χτύπησε» 1,4 εκατ. υπολογιστές σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα - Έκλεβε χρήματα και τα διένειμε στους Παλαιστινίους

 

Αν ο Ρομπέν των Δασών ζούσε στη σύγχρονη εποχή πιθανώς να έκανε ό,τι ο Αλγερινός Χαμζά Μπεντελάντζ, ο οποίος «χάκαρε» αμερικανικές τράπεζες, έκλεβε χρήματα και τα διένειμε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για τους Παλαιστινίους.

Σύμφωνα με το Al Jazeera ο 27χρονος προγραμματιστής, για την υπόθεση του οποίου αναμένεται να αποφανθεί σήμερα το δικαστήριο της Τζόρζια της ΗΠΑ, ανέπτυξε και χρησιμοποίησε ιό για να «χτυπήσει» πάνω από 200 αμερικανικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Στη συνέχεια, λέγεται πως μοίρασε εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για την οικονομική στήριξη των Παλαιστινίων, ενώ κατηγορείται ότι «χτύπησε» το πρόγραμμα των τραπεζών επηρεάζοντας πάνω από 1,4 εκατ. υπολογιστών στις ΗΠΑ.

Ο 27χρονος έχει παραδεχθεί την ενοχή του, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης πάνω από 65 ετών και αναμένεται να του επιβληθεί χρηματική ποινή μέχρι 14 εκατ. δολαρίων.

Ο νεαρός που ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο Bx1 συνελήφθη στην Ταϊλάνδη και απελάθηκε στις ΗΠΑ το 2013, ενώ ο Τύπος τον χαρακτήρισε «χαρούμενο χάκερ» γιατί στις φωτογραφίες από τη μεταφορά του από τις τοπικές αρχές στο αεροδρόμιο ήταν χαμογελαστός.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, όπως αναφέρει το Al Jazeera, ο προγραμματιστής κατάφερε να αναπτύξει ένα κακόβουλο λογισμικό και από το 2009 ως το 2011 απέκτησε κωδικούς και πληροφορίες λογαριασμών και πιστωτικών καρτών.

Μετά την είδηση, ωστόσο, ότι χρηματοδότησε οργανώσεις για την ανακούφιση των Παλαιστινίων, ο Μπεντελάντζ έγινε «ήρωας» για πολλούς.

Όταν δε, κυκλοφόρησαν φήμες που ανέφεραν πως ο χάκερ αντιμετώπιζε ακόμα και την εσχάτη των ποινών, δεκάδες υποστηρικτών του ξεκίνησαν καμπάνια υπέρ το στο Διαδίκτυο με μηνύματα αλληλεγγύης, καλώντας τις αρχές να μην τον εκτελέσουν.

 

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή