ΡΟΗ 24/7:

Η Γαλλία βομβαρδίζει στόχους τζιχαντιστών στη Συρία

maxitika 27.9 708

Αυτό που διαφαινόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, υλοποιήθηκε. Η Γαλλία άρχισε τους βομβαρδισμούς στη Συρία.

 

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γάλλου προέδρου, η χώρα ήδη πραγματοποίησε τα πρώτα αεροπορικά «χτυπήματα» σε στόχους του Ισλαμικού κράτους, επί συριακού εδάφους.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν αρχίσει τις αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Συρία προκειμένου να διαπιστωθεί αν μία τέτοια ενέργεια είναι αναγκαία και στη συνέχεια ο Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει ότι ο βομβαρδισμός θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία ήταν πλέον αναγκαίος.

«Λειτουργήσαμε στη βάση των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από τις αεροπορικές επιχειρήσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων, στο πλαίσιο της αυτόνομης δράσης μας, σε συντονισμό με τους συμμαχικούς εταίρους μας», ανέφερε η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. «Η χώρα μας επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στη μάχη κατά της τρομοκρατικής απειλής. Θα ''χτυπήσουμε'' όποτε η εθνική μας ασφάλεια διακυβεύεται. Όμως, πρέπει να υπάρξει διεθνής ανταπόκριση στο χάος στη Συρία. Οι πολίτες πρέπει να προστατευτούν από κάθε μορφή βίας, του Ισλαμικού κράτος και άλλων τρομοκρατικών ομάδων, αλλά και από τους φονικούς βομβαρδισμούς του Μπασάρ Αλ Ασαντ. Πάνω από όλα, επείγει η δημιουργία πολιτικής μετάβασης, που συνδυάζει τα στοιχεία του καθεστώτος και της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τη συμφωνία της Γενεύης», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

 


iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή