ΡΟΗ 24/7:

Ε ναι, λοιπόν! Κάντε σεξ για το καλό της μνήμης σας!

sql image 1

Το σεξ, η ποικιλία στο παιχνίδι, η κατάλληλη αισθησιακή μουσική κάνουν καλό στη μνήμη, ισχυρίζονται επιστημονικές έρευνες. Το γιατί, διαβάστε για να μάθετε και να μην… ξεχνάτε!

 

Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε τη διαδικασία της γήρανσης. Αλλά μήπως μπορούμε να την επιβραδύνουμε;

Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ναι! Γνωρίζουμε ότι μεγαλώνοντας, η μνήμη μας αδυνατίζει και παύει να συγκρατεί λεπτομέρειες. Τι θα λέγατε όμως αν σας διαβεβαιώναμε ότι υπάρχει ένας τρόπος να βελτιώσουμε τη μνήμη μας μακροπρόθεσμα και μάλιστα διασκεδάζοντας;

Λοιπόν, το σεξ είναι ένας σημαντικός παράγοντας που βελτιώνει τη μνήμη μας και αυτό συμβαίνει επειδή δραστηριοποιεί την ντοπαμίνη, την οργανική ουσία που σχετίζεται με την ευδαιμονία του εγκεφάλου.

Σε πολλαπλές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η πυροδότηση της ντοπαμίνης επηρεάζει τις πρωτεϊνες στον ιππόκαμπο, μία περιοχή του εγκεφάλου που ταυτίζεται με το κλειδί για τη μακροχρόνια μνήμη.

Γνωρίζετε πώς αλληλοεπιδρά το σεξ με την ντοπαμίνη;
Η μεγαλύτερη δράση στο κρεβάτι, αυξάνει την έκλυση ντοπαμίνης. Ας δούμε και μερικούς ακόμη τρόπους για να ενισχύσουμε το μόριο της ευτυχίας.

Δοκιμάστε μία νέα στάση: Η αλλαγή της ρουτίνας, όταν δηλαδή κάνετε κάτι ερεθιστικό και μη αναμενόμενο, βοηθά στη μεγαλύτερη έκκριση της ντοπαμίνης. Γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν να δοκιμάζετε διαφορετικές στάσεις ή και διαφορετικούς τρόπους στη σεξουαλική σας ζωή.

Προσθέστε την ανάλογη μουσική: Σύμφωνα με μία ευρεία καναδική επιστημονική έρευνα, οι άνθρωποι που παρουσίασαν μεγαλύτερη έκλυση ντοπαμίνης, είχαν μόλις ακούσει μία λεγόμενη «σεξουαλική» μουσική. Σίγουρα κάποια στιγμή έχετε βιώσει μία ανάλογη εμπειρία. Δηλαδή, να ακούσετε ένα αισθησιακό τραγούδι ή κομμάτι μουσικής και να αισθανθείτε ένα αίσθημα ευφορίας αλλά και να σας προκαλεί την επιθυμία για σεξ. Άρα, ένας καλός παράγοντας είναι να χρησιμοποιείτε ανάλογα μουσικά κομμάτια ως μέρος του προκαταρκτικού παιχνιδιού.

Μη φοβάστε το άγνωστο: Γενικά, τώρα, η ντοπαμίνη εκλύεται όταν κάνετε κάτι μη οικείο, κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτό δοκιμάστε ένα καινούργιο κούρεμα ή χτένισμα, φύγετε για ένα Σαββατοκύριακο μόνοι σας, φλερτάρετε με έναν άγνωστο, βάλτε λίγη περιπέτεια στη ζωή σας…

Αλλά υπάρχει και αντένδειξη! Είναι επίσης αλήθεια ότι η ντοπαμίνη έχει κατηγορηθεί ως η ορμόνη για την απιστία, την εξάρτηση από ναρκωτικά αλλά και ως «υπαίτια» για το ότι πολλές γυναίκες έλκονται από ακατάλληλους άνδρες!

 

womanidol.gr

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2