all about beauty

ΡΟΗ 24/7:

Ζιβάγκο: Ανακηρύσσεται η τάση της σεζόν!

trends fw2013 2014 4

H Τζάκι Κέννεντι, η Όντρεϊ Χέπμπορν και η Μέριλιν Μονρόε - μεταξύ άλλων - τα λάτρεψαν. Τα ζιβάγκο έχουν φορεθεί όσο ελάχιστα ρούχα και τώρα επιστρέφουν στη στιλιστική επικαιρότητα δυναμικά. Ιδού πώς θα τα φορέσετε αυτό το φθινόπωρο.

 

Εσείς έχετε αγοράσει ζιβάγκο; Αν όχι, πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε. Δεν πρόκειται για υπερβολή! Κάθε τόσο, η μόδα φέρνει στο προσκήνιο και μία τάση που συνδυάζει το στιλ με τη χρηστικότητα. Έτσι και το πολυαγαπημένο ζιβάγκο, δεν μας βοηθάει μόνο να κρατηθούμε ζεστές τις κρύες ημέρες τού φθινοπώρου και αργότερα του χειμώνα, αλλά - ειδικά φέτος- μπορεί άνετα να φορεθεί από το πρωί έως το βράδυ.

Αυτή τη σεζόν, το ζιβάγκο δεν θυμίζει σε τίποτα το βαρετό ρούχο του παρελθόντος. Αντίθετα, οι σχεδιαστές φρόντισαν να δημιουργήσουν μια πληθώρα διαφορετικών εκδοχών και σχεδίων που σίγουρα θα συγκινήσουν ακόμη και τις πιο δύσπιστες από εμάς. Από τον JW Anderson και τον οίκο Gucci, μέχρι τον Valentino, τον Dior και τη Victoria Beckham, σχεδόν κάθε πασαρέλα φρόντισε να συμπεριλάβει ένα τουλάχιστον look με ζιβάγκο. Με μακρύ μανίκι και σε κλασικό ύφος, κοντό για πιο σέξι εμφανίσεις, ασύμμετρο και με διαφάνειες, με απλικέ λεπτομέρειες και σε διάφορα υφάσματα –όχι μόνο πλεκτό–, ο ψηλός γιακάς ανακηρύσσεται σε τάση της χρονιάς!

Πώς θα το συνδυάσετε;
Προτείνω στην περίπτωση ενός λεπτού, πλεκτού ζιβάγκο, να το φορέσετε μέσα από μια μίντι φούστα ή ένα ψηλόμεσο παντελόνι, ενώ μια εξίσου καλή λύση είναι να το βάλετε κάτω από ένα πουκάμισο ή ένα φόρεμα-τινίκ.

Εναλλακτικά, φορέσετε το επάνω από ένα shirt dress για χαλαρό και ανεπιτήδευτα κομψό αποτέλεσμα –άλλωστε, το layering αποτελεί την πιο «ασφαλή» επιλογή. Τα υπερμεγέθη, άνετα πλεκτά ζιβάγκο αποτελούν μια αρκετά avant garde επιλογή, ειδικά αν τα ταιριάξετε με μια κοντή φούστα ή μια φούστα με ανοίγματα, ώστε να ισορροπήσετε το look.

Τα πιο κοντά τοπ με γιακά ζιβάγκο ή αυτά με κοντά μανίκια, είναι εξίσου δυνατή τάση και ιδανικά για αυτή την περίοδο που ο καιρός παραμένει σχετικά ζεστός. Προτιμήστε ένα πιο «δομημένο» κομμάτι που θα μπορέσετε να το συνδυάσετε από τζιν μέχρι και φούστα, και φυσικά θα μπορέσετε να το φορέσετε επάνω από ένα πουκάμισο ή μία μακρυμάνικη μπλούζα όταν πέσει ο υδράργυρος.

Το ίδιο προτείνω και για τα ζιβάγκο πουλόβερ με ασύμμετρη φόρμα ή ανοίγματα: ένα λιτό παντελόνι, μια φούστα σε αυστηρή, απλή γραμμή ή ένα δαντελένιο σορτς (δοκιμάστε το με ψηλές μπότες) αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό. Τέλος, αξίζει να τολμήσετε να φορέσετε το ζιβάγκο σας με γυμνά πόδια (επιλέξτε κοντό ζιβάγκο φόρεμα ή τοπ με σορτσάκι από κάτω) και, όταν ο καιρός το επιτρέψει, σε συνδυασμό με μια γκαμπαρντίνα.

Όσον αφορά στα χρώματα, το μπλε φέτος είναι πολύ της μόδας –πολλοί υποστηρίζουν ότι αντικαθιστά το μαύρο–, το γκρι αποτελεί μια κλασική επιλογή, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρον και απόλυτα κομψό είναι το λευκό. Τολμήστε το!

 

 

womanidol.gr

επιστροφή στην κορυφή