ΡΟΗ 24/7:

Tips για να τελειώσεις μια σχέση ανώδυνα!

94185

Οι χωρισμοί μετά από ένα πολύ σοβαρό καυγά λόγω απιστίας, ψέματος ή έλλειψης εμπιστοσύνης μπορεί να είναι φοβερά επίπονοι αλλά είναι και πιο εύκολοι για εκείνον που βγαίνει πρώτος μπροστά για να προτείνει το τέλος της σχέσης.

Οι σχέσεις που τελειώνουν αργά και βασανιστικά λόγω κούρασης, αδιαφορίας και έλλειψης αγάπης είναι αυτές που συνήθως δυσκολευόμαστε να τελειώσουμε χωρίς να πληγώσουμε τον άλλο. Πώς μπορείτε να χωρίσετε με αξιοπρέπεια χωρίς να πληγώσετε τον άλλο;

Ιδού μερικά tips

Κατ' αρχάς, μετά από ένα χωρισμό είναι δύσκολο να μην πληγωθεί τουλάχιστον ένας από τους δύο. Όταν τελειώνει μια σχέση όσο άσχημη κι αν ήταν, όλοι βιώνουμε συναισθήματα απώλειας και δυσκολίας να προσαρμοστούμε σε μια διαφορετική καθημερινότητα.

Αυτό που έχει σημασία σε ένα χωρισμό είναι να πληγώσουμε τον άλλο όσο λιγότερο γίνεται και να απομακρυνθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται! Τα παρακάτω βήματα που προτείνουν οι ειδικοί, ίσως μας βοηθήσουν να μετατρέψουμε μια δύσκολη, άβολη στιγμή σε κάτι πιο ουσιαστικό:

Βήμα 1ο: Αναγνωρίστε ότι ο χωρισμός είναι κάτι δύσκολο.

Βήμα 2o: Προσπαθώντας να εξηγήσετε στον άλλο τι συμβαίνει χρησιμοποιήστε περισσότερα "εγώ" από "εσύ".

Βήμα 3ο: Να είστε όσο πιο συγκεκριμένες γίνεται. Πείτε την αλήθεια για τους λόγους του χωρισμού και μην αφήνεται τον άλλο να απορεί γιατί τελείωσε η σχέση σας.

Βήμα 4o: Αποφύγετε την έκφραση που θα τον πληγώσει πιο πολύ «Σε αγαπώ αλλά η σχέση μας δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι».

Βήμα 5o: Πριν από κάθε αρνητικό, πείτε πρώτα ένα θετικό «είσαι φανταστικός, αλλά» και μην αρχίσετε να τον κατηγορείτε.

Βήμα 6o: Να είστε ειλικρινείς ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποκαλύψετε μια δικιά σας απιστία ή το γεγονός ότι τον αφήνετε για άλλον. Είναι προτιμότερο να του δώσετε όλους τους λόγους που θα τον κάνουν να σας ξεπεράσει, παρά να μάθει τα μυστικά σας αργότερα.

 

govastileto.gr

επιστροφή στην κορυφή