Ρεβύθια με σπανάκι και σάλτσα αβγολέμονο
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Ιδανική συνταγή για όσους είναι σε διατροφή
Υλικά:
600 γρ. ρεβύθια φουσκωμένα και καλά βρασμένα
200 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι φρ. κρεμμυδάκια σε ροδέλες
½ ματσάκι άνηθο
2 πρέζες ανθό αλατιού
1 κ. γλυκού μπούκοβο
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
2 ασπράδια αβγού
Εκτέλεση:
-Στο πλακερό, ρίξτε λίγο λαδάκι (1 κ. σούπας) και άλλο τόσο νερό. Μόλις ζεσταθούν καλά, προσθέστε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι και φέρτε τα 3-4 βόλτες μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν.
-Στη συνέχεια προσθέστε τα ρεβύθια και αλατίστε. Ανακατέψτε έτσι ώστε να μπερδευτούν καλά τα υλικά. Πασπαλίστε με μπούκοβο και με το ξύσμα του λεμονιού.
-Αφήστε τα να βράσουν στο ζουμί τους κυριολεκτικά. Άλλωστε δεν θέλουν και πολύ χρόνο.
-Σε ένα μπολάκι, χτυπήστε τα ασπράδια καλά και με μέθοδο κορδόνι (αργή και συνεχή ροή), προσθέστε το χυμό λεμονιού.
-Αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά και περιχύστε με την σάλτσα αβγολέμονου. Ιδανικό θα ήταν αν ΔΕΝ ανακατεύατε με την κουτάλα, αλλά απλά να ανακινούσατε το σκεύος με τα χέρια, κυκλικά.
Ιδανικός συνδυασμός με 250 γρ. /άτομο, φιλέτο ψητής γαλοπούλας.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,50 ευρώ
Μερίδες: 4
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου