Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερωτήματα για το αν θα διεξαχθεί το Euro 2016 στο Παρίσι

euro-2016-paris

-Τι λένε οι αρχές


Απομένουν πολλές ημέρες για να ξεκινήσει το Euro, αλλά το κύμα βίας που αιματοκύλησε το Παρίσι φέρνει σε πρώτο πλάνο το ευαίσθητο ερώτημα για την ασφάλεια των γηπέδων, μέσα ή έξω από αυτά.

Τα ερωτήματα αφορούν και τις ζώνες όπου φαν των ομάδων συχνάζουν, όπου δηλαδή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα παρευρίσκονται τον Ιούνιο του 2016.

Ο ανώτατος αξιωματούχος Jacques Lambert αρνήθηκε το Σάββατο να απαντήσει στο ερώτημα αν το Euro 2016 θα ματαιωθεί, εντούτοις από το περιβάλλον της Επιτροπής για την διοργάνωσή του δήλωσαν έκπληξη. «Δεν είναι καν προς συζήτηση να ματαιωθεί, δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να κάνουμε πίσω», λένε.

Ωστόσο, μια ειδική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες ημέρες μεταξύ των διοργανωτών και του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας για να συζητηθεί το θέμα.

«Εδώ και τρία χρόνια που ξεκίνησε η διοργάνωση του Euro 2016, η ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας», δηλώνει πηγή στα γαλλικά ΜΜΕ. «Το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας πρέπει να εξεταστεί. Περιέργως, το Stade de France δεν είχε τα περισσότερα θύματα, είναι ένα πιο γενικό πρόβλημα», αναφέρει η ίδια πηγή. Και προσθέτει:
«Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και κατηγορηματικοί, να συνεχίσουμε τις προετοιμασίες και να δούμε ποιά απάντηση θα δώσουμε στις απειλές».
Ας σημειωθεί ότι αναμένονται 2,5 εκατομμύρια θεατές τον μήνα Ιούνιο 2016 για το Euro, στο Παρίσι.

 

iefimerida.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020