ΡΟΗ 24/7:

Η Μόσχα επικήρυξε τους τρομοκράτες του Airbus

11121

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως προσφέρει 50 εκατ. δολάρια σε όποιον έχει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό όσων ευθύνονται για την πτώση του ρωσικού Airbus στην Αίγυπτο

 

Η Ρωσία προσφέρει αμοιβή 50 εκατ. δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των "τρομοκρατών" που ευθύνονται για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, που στοίχισε τη ζωή και στους 224 επιβαίνοντες σε αυτό, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Yπηρεσία Aσφάλειας (FSB).

"H FSB απευθύνεται στη ρωσική και τη διεθνή κοινότητα για να βοηθήσει στον εντοπισμό των τρομοκρατών. Μια αμοιβή 50 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί για τις πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των εγκληματιών αυτών", αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε στο Ίντερνετ.

Την ίδια ώρα υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικές επιδρομές κατά της Ράκα, στη βόρεια Συρία, που είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

"Αυτήν τη στιγμή, οι Ρώσοι πραγματοποιούν ισχυρά πλήγματα εναντίον της πόλης της Ράκα, το οποίο αποτελεί απόδειξη ότι και αυτοί συνειδητοποιούν (την απειλή από το Ισλαμικό Κράτος)", σημείωσε το στέλεχος αυτό, το οποίο δεν κατονομάστηκε.

Η ρωσική επιδρομή στη Ράκα γίνεται μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα εντείνει τα αεροπορικά της πλήγματα στη Συρία μετά την επιβεβαίωση από την FSB ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά τον Οκτώβριο οφείλεται σε βόμβα.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, όπως έκανε και για τις αιματηρές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, που προκάλεσαν το θάνατο 129 ανθρώπων.

 

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή