ΡΟΗ 24/7:

Συναγερμός στο Αννόβερο: Σοβαρή διπλή απειλή για βομβιστική επίθεση

6f0b83f4-6b47-4bed-9d93-1097fa64de6d

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται άπαντες στο Αννόβερο της Γερμανίας καθώς μετά την ματαίωση του ποδοσφαιρικού φιλικού αγώνα Γερμανία - Ολλανδία, εκκενώθηκε και συναυλιακός χώρος!

 

Το γήπεδο της πόλης εκκενώθηκε καθώς βρέθηκε βαλίτσα στην οποία υπήρχε η υποψία ότι υπάρχει βόμβα, καθώς έφτασε τέτοια πληροφορία στις Αρχές. Μάλιστα, σταμάτησε και η λειτουργία των τρένων προς το γήπεδο και έτσι οι πολίτες έφευγαν με τα πόδια.

Επίσης κοντά στο γήπεδο βρέθηκε και φορτηγάκι το οποίο ήταν... καμουφλαρισμένο ως ασθενοφόρο και σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκρηκτικά.

Την ίδια ώρα η ίδια απειλή για βόμβα και στον συναυλιακό χώρο TUI Arena (χωρητικότητας 14.000 θέσεων) που θα έπαιζε συγκρότημα («Sohne Mannheims») και επίσης εκκενώθηκε, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικαλείται τον αρχηγό της αστυνομίας στο Αννόβερο.

Η αστυνομία και ο επικεφαλής της τόνισε ότι «υπάρχει σοβαρή απειλή για την πόλη», ενώ πρόσθεσε ότι στο γήπεδο εντοπίστηκε συσκευή προορισμένη για να εκραγεί. Στο γήπεδο επρόκειτο να βρίσκεται και η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ η οποία ειδοποιήθηκε να μην προσέλθει, λόγω της απειλής. Μαζί της θα ήταν πολλά μέλη του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, όπως και δύο Ολλανδοί υπουργοί. Οι παίκτες των δύο ομάδων μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες, χωρίς να αποκαλυφθούν ποιες είναι.

Αστυνομία προς τους πολίτες: Μείνετε στο σπίτι

Η σοβαρότητα της απειλής φαίνεται και στο γεγονός ότι η αστυνομία, μέσω του αρχηγού της, ζήτησε από τους πολίτες του Αννόβερο να μείνουν στο σπίτι τους. «Δεν ξέρετε τι είναι πιθανό να σχεδιάζει ο δράστης. Μην είστε σε ομάδες. Βρείτε ασφάλεια», είπε καλώντας τον κόσμο να μην βγει από το σπίτι.

 

iefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 22:14
επιστροφή στην κορυφή