ΡΟΗ 24/7:

Παραιτήσεις ζητούν Γεωργιάδης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας για το φιάσκο των εκλογών

3 upopsifioind

- Μ. Γιαννάκου: Αν συμφωνήσουν οι υποψήφιοι, ευχαρίστως να γίνω μεταβατική πρόεδρος στη ΝΔ


Τα μαχαίρια άρχισαν να βγαίνουν στη ΝΔ μετά την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Προέδρου του κόμματος που επρόκειτω να γίνει σήμερα και αναβλήθηκε με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (δείτε σχετικά εδώ), λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Παραίτηση Μεϊμαράκη – Παπάμιμίκου ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

Για «μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματος» έκανε λόγω ο ένας εκ των υποψηφίων Προέδρων, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ για αναβολή των εκλογών. Σε ανακοίνωσή του ζήτησε την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον ορισμό της Μαριέττας Γιαννάκου ως μεταβατικής Προέδρου του κόμματος. Παράλληλα, ζήτησε αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της κυρίας Γιαννάκου.

Άδωνις: Το φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο

Ο δεύτερος υποψήφιος που βγήκε αμέσως μετά την απόφαση της ΚΕΦΕ και έκανε δηλώσεις είναι ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για «φιάσκο με ονοματεπώνυμο», εξαπολύοντας επίθεση στον Πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο, ζητώντας την παραίτησή του: «Ο Παπαμιμίκος έχει ευθύνη ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ, οφείλει να μας πει τι μέτρα έλαβε και το κόμμα πρέπει να εξηγήσει τι πήγε στραβά».

Παραίτηση Μεϊμαράκη – Παπάμιμίκου ζητά και ο Τζιτζικώστας

Την παραίτηση τόσο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όπως και του Ανδρέα Παπαμιμίκου, καθώς και όλων των μελών της ΚΕΦΕ ζήτησε στη συνέχεια και ο Απόστολος Τζιτζικώστας: «Ζητώ την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διαδικασία. Παράλληλα ζητώ την παραίτηση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ καθώς και συνάντηση και των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων σήμερα το απόγευμα στις επτά στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, συμπληρώνοντας: «Αυτά που συμβαίνουν στην ΝΔ είναι αδιανόητα και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ»

giannakou marieta

Θετική η Μαριέττα Γιαννάκου

Από την πλευρά της, η Μαριέττα Γιαννάκου εμφανίστηκε θετικά διατεθειμένη να αναλάβει μεταβατική Πρόεδρος του κόμματος, οδηγώντας το σε νέες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου: «Ευχαρίστως να βοηθήσω στη διαδικασία», δήλωσε η κ. Γιαννάκου προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτή η πρόταση «θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τα θεσμικά όργανα αλλά και όλους τους υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ».

 

επιστροφή στην κορυφή