all about beauty

ΡΟΗ 24/7:

Παπούτσια: Το απόλυτο φετίχ του χειμώνα!

 Παπούτσια: Το απόλυτο φετίχ του χειμώνα!

Η μόδα και οι τάσεις στα παπουτσια 2015-2016 φθινόπωρο χειμωνας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Οι σχεδιαστές παρουσίασαν στην collections τους ότι μπορεί κανείς να φανταστεί, από την πιο κλασσική γόβα έως και το πιο εκκεντρικό παπούτσι.

Το σίγουρο είναι ότι δε θα δυσκολευτείς να διαλέξεις παπούτσια αυτή τη σεζόν καθώς όλα είναι στη μόδα: γόβες κλασσικές, με λουράκια, με μπαρέτα, mules, oxfords, μπότες κοντές, ψηλές ή με κορδόνια, κάθε μέγεθος τακουνιού σε ύψος και πλάτος είναι στη μόδα για τα παπουτσια 2015-2016 φθινοπωρο χειμωνας. Επίσης πολλά διαφορετικά υλικά καλύπτουν τη φετινή μόδα παπουτσιών: γούνα, δέρμα, σουέτ, λάτεξ, μέταλλο, ξύλο κ.α. Μαζί στα σημέρινα styling tips by Chris Stratikopoulos θα δούμε τις πέντε επικρατέστερες τάσεις για τη μόδα στα παπουτσια 2015-2016. Οι επιλογές που μας είναι διαθέσιμες σε υποδήματα είναι πολλές και καλύπτουν κάθε στιλ και εμφάνιση. Από υπέροχα σικάτα παπούτσια που μας αιχμαλωτίζουν, σε μπότες και μποτάκια που μας κρατάνε ζεστές, παχιά και see-through τακούνια , εκκεντρικά κα ιδιόρρυθμα σχέδια, πανκ και γκοθ επιρροές και πάρα πολλά άλλα σχέδια , υλικά, χρώματα, θα τραβήξουν την προσοχή μας και από ότι φαίνεται ήρθαν για να μείνουν. Αφού μελετήσουμε τις πιο ωραίες και μοντέρνες τάσεις στα παπούτσια Χειμώνας 2016 μπορουμε να καταλήξουμε σε αυτά που θα σε ακολουθήσουν και θα ολοκληρώσουν με μαγικό τρόπο τα σύνολά σου καθημερινά.

Νουμερό ένα ταση Κλασικές γόβες

Ξεκινώντας την παρουσίαση των τάσεων για τα παπούτσια Χειμώνας 2016, βλέπουμε μια αναμενόμενη πρόταση, που δεν είναι άλλη από την κλασική γόβα. Δείχνει υπέροχα με cropped παντελόνια, δερμάτινα κολάν αλλά και με οτιδήποτε φορέσεις. Με λεπτά ή πιο χοντρά τακούνια, οι γόβες αποτελούν μια από τις πιο μεγάλες τάσεις για τη σεζόν. Θα τις συναντήσουμε σε χρωματισμένα κομμάτια όπως ροζ-κοραλί, σε λευκά και απλούς τόνους, αλλά και κάποιες διακοσμημένες με γυαλιστερά σχέδια και στολισμούς και πολλές άλλες ιδέες. Είναι μια διαχρονική τάση που πάντα υπάρχει στη μόδα. Χαρακηριστικό της φετινής γόβας είναι η μύτη...


Νούμερο δυο τάση Μποτάκια αστραγάλου (ankle booties)

Μεγάλη τάση για τα παπούτσια Χειμώνας 2016 αποτελούν τα μποτάκια και υπάρχει λόγος. Είναι τόσο ψηλά ώστε να κρατούν ζεστά και προστατευμένα τα πόδια μας αλλά ταυτόχρονα αρκετά χαμηλά ώστε να φαίνεται το πόδι μας. Θα βρεις πολλές διαθέσιμες επιλογές σε ankle booties, δερμάτινα , μάλλινα, γούνινες εκδοχές και τα θεϊκά μποτάκια με τακούνι που θυμίζουν γλυπτό από πάγο. Υπέροχα είναι και τα σχέδια με δετά peep-toe μποτάκια, καθώς και τα διπλού χρώματος κομμάτια. Ένα σχέδιο που θα μας τραβήξει το βλέμμα είναι εκείνα με το φερμουάρ μπροστά στο κέντρο, ενώ υπάρχουν και μαγευτικά ψηλοτάκουνα μποτάκια αστραγάλου με πιο φωτεινά χρώματα, άλλα πάλι σε παλ αποχρώσεις και με τελειώματα από δαντέλα.



Νούμερο τρια τάση Ερπετόμορφα παπούτσια από δέρμα αλιγάτορα ή φίδι

Όπως έχουμε δει στα ρούχα πολλά εξωτικά prints που συμπεριλαμβάνουν υλικά όπως δέρμα αλιγάτορα , έτσι και στα παπούτσια επικρατεί η αντίστοιχη τάση που μας δίνει δυναμισμό. Υπάρχουν μπότες με πολλαπλές υφές όπου τα πάνω μέρη τους είναι από δέρμα αλιγάτορα. Θα δούμε ακόμα και mules από αυτά τα υλικά με πινελιές χνουδωτές ή γούνινες , καθώς και μπότες από δέρμα φιδιού. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις στην κατηγορία αυτή σε χρώματα πράσινο και κόκκινο που κάνουν τη διαφορά.




Νούμερο τέσσερα τάση Υποδήματα με χοντρό τακούνι

Η επόμενη τάση στα παπούτσια Χειμώνας 2016, θέλει τα πιο χοντρά τακούνια που είναι περισσότερο βολικά και άνετα ανεξάρτητα από το τι ύψος έχουν. Σε αντίθεση με το στιλέτο, τα χοντρά παπούτσια σου δίνουν μια αίσθηση σταθερότητας χωρίς να χάνεις από το στιλ και τη γοητεία σου. Υπάρχουν υπέροχες επιλογές σε μπότες με διάφορα χρώματα, καθώς και σε εκείνες τύπου κάλτσας με τα χοντρά τα τακούνια. Επίσης, στην κατηγορία αυτή θα δούμε και διάφορα σχέδια από mules.




Νούμερο πέντε τάση Μπότες τύπου κάλτσα

Η επόμενη πρόταση για τα παπούτσια Χειμώνας 2016, είναι οι όμορφες και ταυτόχρονα άνετες μπότες κάλτσα. Έχουν άψογη προσαρμογή στο πόδι και δείχνουν τέλεια όταν συνδυάζονται με λάτεξ και λακαρισμένο δέρμα. Οι μπότες κάλτσες κολακεύουν όλο το σύνολό μας και κάνει αξιολάτρευτα τα άκρα. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται και μποτάκια , καθώς και σχέδια με χοντρό τακούνι και πολλά κομμάτια θα τα δούμε σε υλικά στρετς.



Νούμερο έξι τάση Μπότες ψηλά στο μηρό

Πολλές από τις επιλογές σε μπότες που είδαμε για τη σεζόν τελειώνουν στο μισό της γάμπας ή φτάνουν μέχρι το κέντρο των μηρών, ανάμεσα στις οποίες και μερικές ογκώδεις στιλ Εσκιμώου ζεστές παπλωματέ μπότες. Η επόμενη τάση προτείνει μπότες ψηλές πάνω από το γόνατο σε διάφορες διαθέσιμε επιλογές ακόμα και σε πιο χοντροκομμένα στιλ που μπορείς να φοράς μέσα σε νερά Σε αυτό το ύψος θα βρεις και μπότες από λάτεξ και διάφορα σχέδια με ενδιαφέροντα μοτίβα.




Νούμερο επτά περίεργη τάση Σανδάλια με κάλτσες

Κανονικά είναι μια τάση που απεχθανόμαστε, παρόλα αυτά στα παπούτσια Χειμώνας 2016, θα δούμε ότι πολλοί σχεδιαστές φέρνουν στο προσκήνιο τα σανδάλια ή άλλα ανοιχτού τύπου παπούτσια φορεμένα με διάφορες επιλογές από κάλτσες και καλσόν και μάλιστα δε δείχνουν τόσο φρικτά όσο θα περιμέναμε. Βλέπουμε σανδάλια πλατφόρμα με συνδυασμένα καλσόν σε διάφορα χρώματα, με κορδόνια στον αστράγαλο και ένα αποτέλεσμα πιο σταθερό αλλά και πιο χαριτωμένο. Θα δούμε επίσης τις μπότες στιλ gladiator φορεμένες και αυτές με κάλτσες. Μάλιστα, σε διάφορες περιπτώσεις φοριούνται κάλτσες δίχτυ κάνοντας το στιλ πιο γοτθικό ειδικά όταν τα υποδήματα έχουν πάνω τους καρφιά, πόρπες, κ. ά και είναι μαύρα. Τέλος, τα σανδάλια πλατφόρμες συνδυασμένα με κάλτσες πυκνής ύφανσης δείχνουν ιδιαίτερα ζεστά και αναπαυτικά.

Νούμερο οκτώ τάση Kitten Heels ( κοντά λεπτά τακούνια)

Τα λεγόμενα kitten heels που είναι τα πολύ κοντά σε ύψος και λεπτά τακούνια δείχνουν λίγο άσκοπα γιατί δεν προσφέρουν σταθερότητα αλλά ούτε και ύψος. Συνήθως τα εντοπίζουμε σε γόβες και μπότες με μυτερή μύτη. Δε θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια κολακευτική πρόταση αλλά ενδεχομένως κάποιες κυρίες να τις εξυπηρετεί. Πάντως πολλοί είναι οι σχεδιαστές που τη συμπεριέλαβαν στις κολεξιόν τους.

Νούμερο εννιά αγαπημένη ταση Βελούδινα παπούτσια

Μεγάλη τάση για τα παπούτσια Χειμώνας 2016, αποτελεί και η χρήση του βελούδου στα υποδήματά μας. Πολλές είναι οι επιλογές, ανάμεσα στις οποίες μποτάκια με χοντρά τακούνια, άλλα με χρυσό ή επιχρυσωμένο τακούνι και δέσιμο πίσω, καθώς και διάφορα τύπου loafers.




Νούμερο δέκα ταση Μποτάκια με κρόσσια

Με επιρροή από τα ‘70’s και συνεχίζοντας με την τάση του καστόρ υλικού, μεγάλη πρόταση για τη σεζόν αποτελούν διάφορα μποτάκια με κρόσσια κυρίως καστόρινα. Τα κρόσσια στα μποτάκια δίνουν μια άλλη πινελιά και μεγάλες δόσεις στιλ. Θα τα δούμε και σε ankle booties αλλά και σε μπότες μήκους ως το γόνατο. Κάποιες χρησιμοποιούν πολλά και πιο μακριά κρόσσια κάποιοι άλλοι πιο κοντά ή πιο αραιά. Επίσης, υπάρχουν πολλές επιλογές και στα χρώματα.



Φέτος οι επιλογές σας στα παπούτσια είναι πάρα πολλές!ΘυμηθεΊτε οτι το παπούτσι είναι απο τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε σε ενα ντύσιμο και φροντίστε την ισορροπία ανάμεσα στα παπούτσια και στο φόρεμα. Για παράδειγμα αν έχετε επιλέξει ένα πολύ εντυπωσιακό παπούτσι ένα πιο ήσυχο φόρεμα θα είναι περισσότερο κατάλληλο για το outfit σας..Προσωπικά θεωρώ σύμβολο θυληκοτητάς ενα όμορφο ζευγάρι παπούτσια και ίσως είναι απο τα πρώτα πράγματα που κοιτάζω σε μια γυναίκα. Ραντεβού λοιπόν σε μια βδομάδα στα styling tips by chris stratikopoulos,  ως τότε μην διστάσετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και την κριτική σας στο fb page μαςMparok Boutique καθώς και στο Instagram Mparokboutique πολλά πολλά φιλιά!!
 
govastileto.gr
επιστροφή στην κορυφή