Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 645
ΡΟΗ 24/7:

«Έφυγε» στα 70 του ο frontman των Motörhead, Lemmy

lemmy01
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο frontman και μπασίστας των Motörhead, Ίαν Φρέιζερ "Lemmy" Κίλμιστερ, όπως έγινε γνωστό από τα μέλη του συγκροτήματος.

Ο Λέμι έμαθε ότι πάσχει από μια μορφή πολύ επιθετικού καρκίνου στις 26 Δεκεμβρίου και μέσα σε δύο μόλις ημέρες έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος τους φαν των Motörhead.

«Δεν έχουμε λόγια να εκφράσουμε το σοκ που έχουμε υποστεί. Θα πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Το μόνο που σας λέμε τώρα είναι 'παίξτε δυνατά τους Motörhead, παίξτε δυνατά τη μουσική του Λέμι. Πιείτε ένα ή περισσότερα ποτά. Μοιραστείτε ιστορίες. Διασκεδάστε τη ζωή όπως ο αξιαγάπητος αυτός άνθρωπος διασκέδασε τη δική του», αναφέρεται σε μήνυμα που ανέβασαν τα μέλη των Motörhead στο Facebook.

lemmy1

Ο Lemmy γεννήθηκε στο Μπάρσλεμ του Στάφορντσαϊρ της Αγγλίας, την παραμονή Χριστουγέννων του 1945. Σε εφηβική ηλικία ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, αφού είδε τους Beatles ζωντανά και εντάχθηκε στους The Sundowners.
Το 1972, έγινε μέλος του space rock συγκροτήματος Hawkwind, μαζί με το ντράμερ Σάιμον Κινγκ.
Ο Lemmy συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα Λάρι Γουόλις των Pink Fairies, σχηματίζοντας τους Motörhead, με την ονομασία του συγκροτήματος να προέρχεται από το τελευταίο κομμάτι που έγραψε όταν ήταν μέλος των Hawkwind. Αρχικός σκοπός του ήταν να ονομάσει το συγκρότημα Bastards, αλλά άλλαξε γνωμή μετά από προτροπή του μάνατζερ του.
Ο Lemmy έχει συνεργαστεί με αρκετά συγκροτήματα για τραγούδια ή ζωντανές εμφανίσεις. Κατά τη δεκαετία του '80 συνεργάστηκε και πάλι με τους Hawkwind όπως κάνει κατά καιρούς από τότε. Το 1991, έγραψε τα τραγούδια "Hellraiser", "Desire", "I Don't Want to Change the World" και "Mama I'm Coming Home" για το δίσκο "No More Tears" του Όζι Όσμπορν, ενώ εμφανίστηκε με τους Motörhead στο "WrestleMania 17".
Επίσης, το 2004 συμμετείχε στο τραγούδι "Shake Your Blood" από το δίσκο "Probot" του ομώνυμου πρότζεκτ του Ντέιβ Γκρολ και το 2011 στο "Debauchery As A Fine Art" από το "Sensory Overdrive" του Μάικλ Μονρό.
Στις 15 Μαρτίου 2010 προβλήθηκε για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ "Lemmy" αναφερώμενο στη ζωή και την καθημερινότητα του Lemmy και σκηνοθετήθηκε από τον Γκρεγκ Όλιβερ και τον Γουές Ορσόσκι. Παρουσιάζει συνεντεύξεις με φίλους και θαυμαστές του, όπως ο Όζι Όσμπορν, ο Slash, ο Τζέιμς Χέτφιλντ, ο Λαρς Ούλριχ, ο Ντέιβ Έλεφσον, ο Σκοτ Ίαν, κ.α..
Το περιοδικό "Maxim" τον έχει κατατάξει όγδοο στη λίστα με τους "Living Sex Legends", αναφέροντας ότι έχει κάνει σεξ με πάνω από 1.200 γυναίκες. 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 06:38
επιστροφή στην κορυφή