ΡΟΗ 24/7:

Τελευταίες παραστάσεις για την παράσταση Ο "φόβος"

P1070198a1

- Διασκευή και σκηνοθεσία, Έλενα Πέγκα

Η θεατρική παράσταση "Ο φόβος" του Στέφαν Τσβάιχ, που παρουσιάζεται στο θέατρο "Αυλαία", δίνει την τελευταία του παράσταση την Κυριακή 10 Ιανουαρίου. 

To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας αναθέτει σε μια καινοτόμο σκηνοθέτη, την Έλενα Πέγκα, την κεντρική του παραγωγή. Συγγραφέας και σκηνοθέτης με σημαντική πορεία στον χώρο του πρωτοποριακού θεάτρου, διασκευάζει και σκηνοθετεί τη θαυμάσια νουβέλα του μεγάλου Αυστριακού συγγραφέα Στέφαν Τσβάιχ, "Φόβος" με μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών της νεότερης γενιάς, Διαμαντή Καραναστάση, Κατερίνα Μισιχρόνη, Κατερίνα Μαούτσου και Παναγιώτη Σούλη.

Ο "Φόβος", ένα κλασικό κείμενο γραμμένο την ίδια εποχή των σπουδαίων ψυχαναλυτικών κειμένων του Φρόυντ ανοίγει την πόρτα στον θεατή σε μια κατάσταση αμείωτης δραματικής έντασης όπου ο φόβος αλλάζει μορφές, αλλά παραμένει μπροστά του σε όλο το φάσμα των συναισθημάτων που τον συνοδεύουν. Ο έρωτας, ο γάμος, η πίστη, η ζήλια, η ίντριγκα, η απόρριψη, η αγωνία στροβιλίζονται στη σκηνή ανάμεσα στο γοητευτικό κουαρτέτο των εξαιρετικά χτισμένων χαρακτήρων του Τσβάιχ.

Σκηνοθεσία: Έλενα Πέγκα

Μετάφραση, Διασκευή: Έλενα Πέγκα, στη μετάφραση συνεργάστηκε με τηνΜαριλένα Καβάζη, στην διασκευή με την Ορσία Σοφρά.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Διαμαντής Καραναστάσης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Κατερίνα Μαούτσου, Παναγιώτης Σούλης.

επιστροφή στην κορυφή