xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θύμα της κακοκαιρίας 47χρονος στις Σέρρες

potami.17.1.708

- IX εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο - Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

 

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε όλη τη χώρα τις τελευταίες ώρες. Ο 47χρονος εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, στις Σέρρες, όταν αυτό παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο που είχε σχηματιστεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η πυροσβεστική εντόπισε το όχημα στο ρέμα Κρουσοβίτης στο Σιδηρόκαστρο και δύτες της ΕΜΑΚ βούτηξαν στα νερά προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον άνδρα, που ήταν στη θέση του συνοδηγού, όμως ανασύρθηκε νεκρός.

Το όχημα είναι βυθισμένο στη λάσπη και τώρα γίνεται προσπάθεια ανάσυρσής του, προκειμένου να ελεγχθεί αν υπήρχαν και άλλοι επιβάτες.

Πλημμύρες στην Κομοτηνή

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσε υπερχείλιση ποταμών στο νομό Ροδόπης, κυρίως στα δυτικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή των οικισμών Παραδημής, Μεγάλου και Μικρού Κρανοβουνίου και Παγουρίων, που ανήκουν στον δήμο Κομοτηνής, όπου επιχειρούν από το πρωί οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου Κομοτηνής και της αντιπεριφέρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.Κλειστή μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει η επαρχιακή οδός Κομοτηνής –Μέσης στο ύψος του οικισμού της Παραδημής μέχρι να υποχωρήσει η στάθμη του νερού, η οποία είχε φτάσει έως και τα 40 εκατοστά. Τα νερά μπήκαν σε αυλές, σπίτια και μετέτρεψαν σε λίμνες τις αγροτικές εκτάσεις.

Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τις τελευταίες ώρες.

Στη Λέσβο, τα ξημερώματα της Κυριακής υπερχείλισε ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε το νησί, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια. Ευτυχώς η βροχόπτωση σταμάτησε χωρίς να δημιουργηθούν ζημιές σε περιουσίες. Την ίδια ώρα, συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν τους κεντρικούς δρόμους, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ πρόβλημα υπήρξε με την ηλεκτροδότηση στο χωριό Παράκοιλα, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά σε κολόνα της ΔΕΗ λόγω βραχυκυκλώματος. Μικροπροβλήματα υπήρξαν από την ισχυρή βροχόπτωση και στην πόλη της Μυτιλήνης ιδιαίτερα στην περιοχή της Προκυμαίας.

Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου

Τις τελευταίες ώρες, έντονη είναι η χιονόπτωση στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων. Μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να καθαρίσουν τους δρόμους σε δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα, το Ζαγόρι, τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο.

Παράλληλα, η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της Αρτας και των Φιλιατών. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο λόγω πτώσεως βράχων τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.

Εσπασε η γέφυρα στη Διάβα Καλαμπάκας
Εξαιτίας των ορμητικών νερών, έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, έσπασε στα δύο η κεντρική γέφυρα του Πηνειού ποταμού στη Διάβα Καλαμπάκας, το βράδυ του Σαββάτου και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Η αστυνομία απέκλεισε το δρόμο, μιας και είναι αδύνατη η προσπέλαση πλέον και η επικοινωνία με τα χωριά πάνω πάνω από τη Διάβα θα γίνεται μέσω Σαρακίνας ή μέσω Μουργκανίου.

Θυελλώδεις άνεμοι

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, που πλέον ομαλοποιούνται σταδιακά, ενώ εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών σημειώθηκαν προσκρούσεις σκαφών στα Μέθανα, το Πέραμα και την Ελευσίνα.

Κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο. Στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνα-Πέραμα τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με έγκριση του πλοιάρχου.Επίσης,άνοιξαν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα,Ρίο- Αντίριο και Κεραμωτή- Λιμένας Θάσου.

Ανοιχτές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα ,Ηγουμενίτσα Λευκίμμη και Κυλλήνη-Ζάκυνθος. Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η γραμμή Καβάλα-Πρίνου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρηση να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Την ώρα που έφτανε στα Μεθάνων, χθες το βράδυ, το πλοίο «ΤΙΤΙ», έσπασαν οι κάβοι, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στον λιμένα. Νωρίτερα, στο Πέρασμα, το φορτηγό πλοίο «AHTI», που ήταν δεμένο μπροστά από το ναυπηγείο Ψυχάλη, προσέκρουσε στο επίσης προσδεμένο φορτηγό πλοίο «LA JOIE», με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Τέλος, στην Ελευσίνα, κόπηκαν οι κάβοι πρόσδεσης πλοίων που ελλιμενίζονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα κάποια να προσκρούσουν μεταξύ τους και άλλα να προσαράξουν.

Προβλήματα στην Αττική

Ο δυνατός αέρας προκάλεσε αρκετά προβλήματα και στην Αττική. Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, έγιναν συνολικά 164 κλήσεις για πινακίδες και άλλα αντικείμενα που έπεσαν στους δρόμους καθώς και για κοπές δένδρων.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα Βόρεια Προάστια και ειδικότερα στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία.

 

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2