Πατάτες-Πλευρώτους-Μπεσαμέλ
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Ένα ποίημα, στο πιάτο σας!
Υλικά:
2 κιλά πατάτες σε ροδέλες
1 συσκευασία 400γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 λίτρο γάλα
100 γρ. αλεύρι
λάδι
αλάτι και πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κάρυ
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
1 αβγό
μουστάρδα ντιζόν
κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
-Τηγανίζουμε τις πατάτες μας, όπως για τον μουσακά. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι.
-Έπειτα, στο πλακερό, τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μας με αλάτι, πιπέρι, κάρυ. Μόλις μαραθούν και χάσουν τον όγκο τους, προσθλετουμε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
-Σε ένα ταψάκι, στρώνουμε τις πατάτες μας μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του. Έπειτα, σαν δεύτερη στρώση, ρίχνουμε τα μανιτάρια μας.
-Στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε λίγο λάδι, ίσα για να καλυψουμε την επιφάνεια του πάτου της. Το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Με ένα σύρμα, ανακατεύουμε καλά και δημιουργούμε ρου. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το αλατοπίπερο. Μόλις δημιουργηθεί η μπεσαμέλ μας, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, το αβγό μας και την παρμεζάνα μας. Ανακατεύουμε καλά και γρήγορα. Περιχύνουμε την στρώση των μανιταριών με την μπεσαμέλ μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 4,50 ευρώ
Μερίδες: 6
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου