ΡΟΗ 24/7:

Λιγκουίνι με θαλασσινά

pasta-di-frutti-small-
Κι όπως θα έλεγαν οι Ιταλοί... linguini  ai frutti di mare


Υλικά:
1 πακέτο λιγκουίνι
8 γαρίδες
1 καλαμάρι σε ροδέλες
1 σουπιά
200 ml ζωμό ψαριού
τοματίνια
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
2 φύλλα φινόκιο σε λεπτές φέτες
πιπέρι
αλάτι
80 γρ. βούτυρο
σκορδόλαδο

Εκτέλεση:
-Στο τηγάνι μας, ζεσταίνουμε το σκορδόλαδο και και στη συνέχεια το φινόκιο. Έπειτα, προσθέτουμε τις γαρίδες μας και τις θωρακίζουμε και από τις 2 πλευρές. Τις αφαιρούμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ροδέλες καλαμαριού και τα κομμάτια σουπιάς. Προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού και τα αφήνουμε να κοχλάσουν.
-Σειρά έχει η πιπεριά και τα τοματίνια. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις γαρίδες.
-Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε καλά.
-Επόμενο βήμα, είναι να ρίξουμε το βούτυρο στο τηγάνι μας και να προσθέσουμε ½ ποτήρι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια μας.
-Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε στο τηγάνι μας τα μακαρόνια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σερβίρουμε.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 9,50 ευρώ
Μερίδες: 4

Θαλασσινά προμηθευτήκαμε από το ιχθυοπωλείο του Γιάννη Πανανού, στο κέντρο των Νέων Μουδανιών. Ζυμαρικά από το delicatessen Τόπων Γεύσεις.

 

επιστροφή στην κορυφή