Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο καιρός σήμερα

20141230 084547-660x495

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, χιονόνερο στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τους τμήματα, καθώς και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, περιμένουμε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου σύμφωνα με το δελτίο καιρού του metep.gr. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και παροδικές, ωστόσο στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές εκτεθειμένες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν διαστήματα μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια και στην Κρήτη.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από - 12 έως 1 βαθμό στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από -2 έως 10 στη Δυτική Ελλάδα, από -2 έως 7 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από -1 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 με 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 7 με 8 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη βορειοδυτικοί πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στην έξοδο του Πατραϊκού πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια και λίγες ασθενείς κατά κανόνα χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, βορειοανατολικά και δυτικά τμήματα του νομού, αλλά και βελτίωση μετά το μεσημέρι, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού όπου ενδέχεται να χιονίσει πρόσκαιρα, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Τελευταία άρθρα από τον/την Στάκη Δωροθέα

Halkidikifocus 2014-2020